• 24 septembra, 2020

Carević: OO SPS od danas u predizbornoj kampanji

foto: gminfo.rs, arhiva

„OO SPS u Gornjem Milanovcu odlučio je od danas da krene u predizbornu kampanju“, istakao je na konferenciji za medije prvi čovek milanovačkog SPS, Jovica Carević.

Odlučili smo od danas da građane obaveštavamo o našem programu koji je pripremljen i koji se još uvek priprema. Očekujemo u narednom periodu da dopremo do svakog čoveka u našoj opštini i prezentujemo naš program kako bi dobili glas većine građana naše opštine – rekao je predsednik OO SPS Jovica Carević.

On je kazao da su na Izvršnom odboru podeljene aktivnosti na 20-tak odbora koji se odnose na sve oblasti života.

Program SPS se prvenstveno odnosi na socijalnu pravdu i socijalnu jednakost. A to podrazumeva da svi naši građani imaju jednaku šansu da se školuju, leče, a oni koji rade da od svog rada mogu i da žive. To je najosnovnije i najhumanije što se tiče naše partije i to je program koji prezentuje levica, a mi smo jedina partija leve opcije u Srbiji – kazao je Carević.

On je napomenuo da očekuje da Socijalistička partija Srbije u potpunosti stane iza programa koji je, kako kaže, „izuzetno dobro urađen, ali je vrlo teško primenljiv kada nema vlast“.

Ono što je za nas najbitnije i najvažnije to je radnik. Želimo da radnici u narednom periodu dolaze na posao sa osmehom. Kadrovi koje mi budemo predložili, moraće da poštuju ličnost svakog radnika, njegovo znanje, kao i pravila koje je zakon ove države doneo. Takođe, niko ne može da bude maltretiran – naglasio je Carević.

foto: gminfo.rs

On je istakao da će finansije vratiti mesnim zajednicama koje će  imati svoje budžete u iznosu od dvesta do petsto hiljada dinara. Taj novac će trošiti na osnovu svojih programa i za ono što je najbitnije za funkcionisanje tih mesnih odbora.

Predložićemo da mehanizacija opet bude besplatna za sve građane, u svim mesnim zajednicama, a to se odnosi na kamione JP za izgradnju opštine, dok će građani plaćati rizlu.  Takođe, smanjićemo cenu asfalta. Mislim da će sve mesne zajednice prihvatiti predlog da naša mehanizacija radi pripremu svakog puta, i kopanja kanala. Rad skipova će, takođe, biti besplatan kao i prevoz svih agregata, od kamena do kamene rizle i mi ćemo raditi taj prvi deo pripreme za asfaltiranje puta. Tako da ćemo za više od 30 odsto umanjiti cenu asfalta od sadašnje. Imali smo cenu od 900 do 1250 dinara, a sada je preko dve hiljade dinara. Mi smo u prethodnim godinama, kada smo bili na vlasti, pokazali  da je opcija koju smo mi imali mnogo bolja.  Mislim da će građani na seoskom području to ispoštovati i da će svoj glas dati ovakvom predlogu rada u naredne četiri godine – zaključio je Jovica Carević.

Član Izvršnog odbora Lazar Mirjanić je istakao da će se OO SPS fokusirati na uspehe iz prethodnog perioda kao i da će građane podsetiti kako se nekad radilo.

Kada su socijalisti bili na vlasti radilo se efikasnije, ekonomičnije i kvalitetnije. Mi imamo mnogo toga da kažemo o nama, jer ono što je uradila naša SPS u prethodnom periodu može da se vidi na svakom koraku i sve je za ponos. Sve što je rađeno rađeno je kvalitetnije, ekonomičnije i transparentnije. Fokusiraćemo se na politiku Dražimira Marušića jer ćemo se baviti njegovim kapitalnim investicijama koje su nekad bile njegova vizija i ostvarenje. Da su socijalisti u modi primećujemo svakodnevno. Ljudi nam prilaze na ulici, jer primećuju da su socijalisti kada su bili na vlasti radili mnogo kvalitetnije i bolje. Trudićemo se da se predstavimo u što boljem svetlu na budućim izborima, jer kada neko prepozna naš kvalitet mi ćemo to i opravdati – rekao je Mirjanić i dodao da će u narednom periodu svoj program će preciznije predstaviti građanima.

 

V. P. gminfo.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Violeta

Prethodni članak

Savez za Srbiju, GM: O nasilju i bojkotu

Sledeći članak

Gradsko groblje