• 3 avgusta, 2020

Ceo svet pleše na Trgu kneza Mihaila

foto: I. Milošević

RASTEMO SA FESTIVALOM

Četvrti dan festivala otvorili su najmlađi. Stotinak predškolaca, budućih đaka prvaka iz PU „Sunce“ ostavilo je veliki utisak na naše sugrađane sa svojim nastupom. Na Trgu kneza Mihaila održan je maskenbal, a nastupili su: Minja Subota, Leontina i Tijana Dapčević. Manifestacijom „Put oko sveta kroz dvogled“, sa predškolcima „PU Sunce“ proputovali smo svetom!

– Srpskom festivalu svetske muzike i ove godine pridružila su se deca PU Sunce. Vaspitači i deca za XI SWMF odlučili su da nose sa svojim predstavama jedinstvene kostime, jedinstvene za celu vaspitnu grupu. Putujući po svetu doneli su nam i specifičnosti tih kontinenata – kazala je Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“.

Na festivalu su bila i deca iz Vraćevšnice, Boljkovaca, Brđana, Gojne Gore koja su sa svojim vaspitačima „putovala i posetila Australiju“. Deca sa Rudnika, Takova i Pranjana sa svojim vaspitačima su „obišli“ Tajland. Dok su mališani, sa vaspitačicom Dušicom Novaković, posetili Aziju, a drugari sa vaspitačicom Jelenom Vujović temperamentnu Afriku.

– Zahvaljujemo se ovom prilikom organizatoru SWMF, Opštini Gornji Milanovac na podršci, dragoj deci, njihovim roditeljima, našim vaspitačima iz PU Sunce i rukovodicu i organizatoru manifestacije „Put oko sveta kroz dvogled“ Gorici Tepšić i vernoj publici – rekla je Maja Milović.

Neka je našoj deci srećno buduće putovanje kroz školstvo!

Koncerti na Trgu kneza Mihaila večeras se nastavljaju. Od 19 – 20 časova očekuje vas Stari grad, od 20 – 21h Dragica Radosavjević Cakana i sastav Svitanje, a od 21 – 23h Miroslav Ilić i orkestar Miše Mijatovića.  U PUB-u 1859 nas od 21 čas očekuje bend “Drunken Sailors” (Norveška), koji je u subotu na trgu i sinoć u PUB-u pokazao da ga čine vrhunski muzičari!

Violeta

Prethodni članak

Čitalac reporter: STOP – ČEMU?

Sledeći članak

Zavesa festivala na trgu spuštena – Nastavak u PUB-u 1859