• 7 jula, 2020

Čitalac reporter: Bez struje pri svakom malo jačem vetru

Poštovani čitaoci, ja sam jedna od vas. Vaša baka, deka sa sela, prijatelj iz škole, prodavačica kod koje stalno kupujete na pijaci… Jedna koja deli isti problem sa makar jednom osobom koju poznajete, u to sam sigurna.

Stanovnik sam sela Šilopaj, preciznije zaseoka Lipa. Ono sto želim prvo da istaknem je da ne postoji osoba koja više voli svoje rodno selo od mene. Biće mi drago ako se neko pobuni protiv ove moje tvrdnje. Razlog iz kojeg ističem moju ljubav prema svom selu je ta što stvari o kojima vam sada pišem utiču da nekad i opsujem tu svoju veliku ljubav iako ona nije ništa kriva.

Naime, jedan od problema sa kojima se suočavaju stanovnici sela Šilopaj, nas malo što je ostalo, je prekid dovoda električne energije pri svakom malo jačem vetru. Ne smem da upotrebim izraz udaru vetra jer je blize terminu povetarac. Da problem „bude još veći“, betonske bandere stoje postavljene više od 5-6 godina ali žice nisu prenesene.

Ponovo, ne mogu da upotrebin izraz prenesene sa starih, dotrajalih bandera jer kao bandera može da posluži i „živo“, zdravo drvo da bi se uvrtele čašice, kao što se vidi iz priloženih fotografija.

Ne mogu da opišem sreću koju smo taj dan, kada su postavljene betonske bandere osetili. To su te male sreće koje znaju spoznati samo seljaci.

Radost kad ne padne kiša pre nego što se žito skloni sa njiva. Sreća da ne bude jaka zima, da možemo otići u civilizaciju i da nas neko moze obići… Ali ta sreća je malo trajala. Ugasila se kao i sveća koju sam ugasila sinoć pre polaska na spavanje.

U potpisu student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za nekoliko dana možda i diplomirani pravnik ako me struja posluži.

Podsećamo da i Vi možete biti naš čitalac reporter, molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju možete nam slati elektronskom poštom.

Mail adresa: desk@gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Nevreme u gornjim selima

Sledeći članak

Milovanović: Smanjen broj obolelih od respiratornih infekcija, glavni talas prošao