• 04.12.2023.

Čitaoci reporteri & GMInfo: Bez nalepnice na mestu za osobe sa invaliditetom

foto: GMInfo

Posle ukazivanja čitalaca da „prvi među jednakima“, kao što su predstavnici vlasti i zaposleni u Opštini, sami ne poštuju pravila u saobraćaju, i to na parkiralištu prekoputa glavne zgrade lokalane samouprave, GM Info se u to danas i uverio. Crnu Škodu sa prve slike, upravo službeni automobil lokalne samouprave, zatekli smo na mestu za osobe sa invaliditetom.

foto: GMinfo

Sve bi možda bilo u redu da je auto po važećem propisu obeležen nalepnicom koja pokazuje da se zaista radi o vozilu lica iz ove grupe. Ali nije tako. Inače, mesta na tom parkingu stalno su rezervisana za radnike u opštinskoj zgradi, javnoj Upravi, organe odlučivanja i slično, kao i za zvanične delegacije u gostima.

foto: GMinfo

Ukupno dva su za invalidna lica, dok su ostala – u ovom slučaju prazna pored – slobodna za druge zaposlene.

foto: GMinfo

Da je ova pojava na službenom parkiralištu u stvari praksa, koju su građani vremenom i uočili, svedoči i fotografija naših čitalaca, od srede 29. aprila, drugog vozila na istom mestu za osobe sa invaliditetom – bele Škode, za koju ne znamo da li pripada opštinskom voznom parku ili ne.

foto: Čitaoci reporteri

Podsećamo, i u vreme vanrednog stanja, iako je parkiranje svuda na obeleženim parkiralištima u Milanovcu besplatno, mesta označena i time stalno rezervisana za osobe sa invaliditetom, moraju biti slobodna za njih. U suprotnom, vozač koji je zauzeo ovo mesto, a ne spada u tu grupu stanovništva, čini saobraćajni prekršaj.

Budite i vi naš foto-dopisnik sa terena ako uočite kako nepravilnosti, tako i pozitivne primere iz naše svakodnevice. Fotografije možete slati na mejl redakcije, koji se nalazi u impresumu sajta, FB inboks i Instagram DM profila GMInfa.

 

Milos

Prethodni članak

COVID-19 u GM: Još jedna osoba registrovana kao pozitivna

Sledeći članak

Ko omogućava paljenje vatrometa u Milanovcu tokom vanrednog stanja?