• 29 маја, 2020

Članovi USPRS stupiće u štrajk 17. marta (VIDEO)

Vladimir Milisavljević, predsednik OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca, foto: gminfo.rs, ARHIVA

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, stupiće u štrajk 17. marta, rekao je Vladimir Milisavljević, predsednik OO USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca.

Prema njegovim rečima u svim školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika časovi će biti skraćeni na 30 minuta. A, u Beogradu, ispred Ministarstva prosvete biće održan protest „Dosledno za prosvetu”.

foto: gminfo.rs

Milisavljević je rekao da je glavni zahtev Unije povećanje koeficijenta zaposlenih u prosveti, koji bi se primenjivali do početka primene pravednih platnih razreda.

– Unija ima konkretne zahteve i želimo da ti zahtevi iz sporazuma 2015. godine jedanput budu ostvareni. Mi tražimo da se izvrši promena koeficijenta u prosveti i da konačno počinjemo da pristižemo ostale službe javnog sektora. Mi imamo i lokalne probleme. Nama je najbitnije da ljudi na lokalu shvate da je došao trenutak kada moramo svi zajedno, roditelji i nastavnici, da brinemo o deci u školi – izjavio je Milisavljević.

Više o zahtevima i najavljenom protestu možete pogledati na linku ispod.

Protest ispred ministarstva počinje u 12:05h, a nakon toga prosvetni radnici će se prošetati i do Vlade Republike Srbije.

 

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Nema obustave nastave, zabranjeni svi javni skupovi u zatvorenim prostorima

Sledeći članak

Kulturni centar odlaže sve programe do daljnjeg