• 18.05.2022.

Čorba od karfiola i šargarepe

foto: pixabay.com/RitaE

Topla čorba od povrća, idealna za hladne jesenje dane.

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 2 veće šargarepe

– 1 puna kašika griza

– 1 kašika sirćeta

– po ukusu suvi biljni začin

– so, biber

– 1 jaje

– 1 šoljica mleka

– peršunov list

– limun

– jogurt

Priprema:

Sipajte vodu u lonac, dodajte kašiku sirćeta i malo posolite.

Za to vreme očistite karfiol, podelite ga na cvetove i dobro ga operite pod mlazom hladne vode.

Kad voda provri ubacite karfiol i kuvajte ga u polupokrivenoj posudi dok ne omekša.

Kuvan karfiol izvadite i izgnječite viljuškom.

Očišćenu šargarepu izrendajte na sitno i proprzite je na ulju dok ne omekša.

Onda u šargarepu dodajte jednu kašiku griza, proprzite jos minut-dva, pa dodajte propasirani karfiol.

Mešajte na umerenoj temperaturi još minut-dva, pa lagano dolivajte vodu u kojoj se kuvao karfiol. Količinu vode odredite sami u zavisnosti koliko gustu čorbu volite.

Kad čorba proključa pustite ja da vri još pet do 10 minuta i dodajte zacine.

Umutite viljuškom jedno jaje sa šoljicom mleka, sipajte u čorbu, i na kraju dodajte i sitno iseckan persunov list.

Kada čorbu sipate u tanjir, dodajte po ukusu limun ili jogurt.

Prijatno!

Violeta

Prethodni članak

Danas isplata po 20 evra penzionerima

Sledeći članak

USPRS Sindikat obrazovanja GM: Podržavamo bunt građana protiv dva sporna zakona