• 16.05.2022.

COVID-19 u GM: Bez novoobolelih; Dom zdravlja zaposlio još medicinskih radnika (VIDEO)

foto: GMInfo

Jutros je, posle redovnog sastanka Štaba za vanredne situacije, za GMInfo potvrđeno da se u poslednja 24 sata epidemiološka situacija u Milanovcu nije menjala. Nema registrovanih novih slučajeva obolelih od korona virusa, niti dodatnog broja upućenih na samoizolaciju. Jedan pacijent od ranije zaražen COVID-19 i dalje je u kućnoj izolaciji i u dobrom je stanju.

Detaljnije sa jutrošnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije, na linku u videu.

Međutim, rekao je za naš portal direktor Opšte bolnice, Predrag Šutić,  juče je jedna osoba iz predostrožnosti prevezena na infektivno odeljenje kliničkog Centra u Kragujevcu.

– Pacijent koji je upućen u Kragujevac ima respiratorne tegobe poslednjih sedam – osam dana. Došlo je do pogoršanja lokalnog nalaza na plućima, a s obzirom na celu priču  i preventivu koju moramo da forsiramo, upućen je u Klinički centar Kragujevac. Prema poslednjim informacijama od jutros on je na respiratoru i stabilnih je vitalnih parametara. Shodno celoj situaciji uradiće se i test na COVID -19 pa ćemo u toku dana imati nalaz – rekao je Šutić.

Rendgen aparat je juče isporučen u Opštu Bolnicu od strane Vojske Srbije i nabavljena je saglasnost Agencije za jonizuće zračenje, rekao je danas dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac i vd direktora Opšte bolnice.

Stručno lice će sklopiti aparat i proveriti funkcije. Iako je rendgen iz 1989. godine, potpuno je nov, u originalnom pakovanju i do sada nije korišćen – kaže Šutić i dodaje – imajući u vidu karakteristike, aparat je odličan. Do kraja vikenda planirano je da bude aktiviran, tesitiran i spreman za upotrebu – zaključio je Šutić.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice urađene su pripremne radnje, separacija delova zgrade za slučaj pojave epidemije i prijem pacijenata za koje je indukovano bolničko lečenje.

Dezinfekcija ulica danas, foto: GMInfo

Prema rečima direktora Doma zdravlja, Aleksandra Čivovića, ova zdravstvena ustanova juče je na neodređeno zaposlila 9 lekara i 12 medicinskih sestara.

Pre nekoliko dana Ministarstvu zdravlja uputili smo zvanični zahtev za prijem novih lica u radni odnos zbog novonastale situacije, a da bi smo mogli da odradimo poslove koji su pred nas postavljeni. Juče smo dobili saglasnost za prijem novog medicinskog osoblja na neodređeno,  tako da je ugovore dobilo 9 lekara i 12 sestara. Sada imamo rešenu jednu priču u našoj ustanovi i sa ovim brojem imamo uslove da sprovedemo zadatke onako kako treba – rekao Čivović i zahvalio se Ministarstvu zdravlja i  Vladi Republike Srbije na razumevanju i datoj saglasnosti, kao i firmi Family farm koja je  Domu zdravlja donirala beskontaktni toplomer, mlekari Bodri i ženama Milanovca, 9. septembru, preduzeću „Dam 93“ i firmi Matrix iz Čačka na donacijama koje su uputili.

Čivović, Dimitrijević, Šutić; foto: GMInfo

Do jutros nije registorovano nijedno kršenje ograničenja kretanja, istakao je načelnik Štaba za Vanredne situacije, Milorad Dimitrijević.

Prethodni spisak prodavnica, koje će u nedelju rano ujutru ( od 04-07h) raditi za starije od 65 godina, proširuje se iz dana u dan, pa ćemo ga ažurirati i na našem portalu tokom dana.

 

M. Mijatović/V. Popović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

Korona virus potvrđen kod još petorice Čačana

Sledeći članak

Nema Milanovčana u čačanskoj bolnici, lažna vest PRVE TV izazvala pometnju u gradu