• 15 januara, 2021

Covid – 19 u GM: Još 24 pozitivno, ukupno 295

foto: gminfo.rs

„Na osnovu svih pristiglih rezultata, još dvadeset četiri osobe sa teritorije opštine Gornji Milanovac su dokazano pozitivne, pa ukupan broj Kovid pozitivnih u ovom trećem piku je 295″, izjavio je doktor Aleksandar Čivović v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Prema njegovim rečima od tog ukupnog broja pet osoba je preminulo, dok je 79 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije). Trideset četiri (Kovid pozitivan) pacijenta su hospitalizovana, i to u beogradskim bolnicama je petoro, u čačanskoj šestoro i u Opštoj bolnici Gornji Milanovac dvadeset troje.

On kaže da preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u toku  jučerašnjeg dana (23. novembra), obavljen je 161 pregled. Urađena su 23 serološka testa i 17 antigenskih, uzeto je 14 nazofariengalnih briseva, dok je šest osoba hospitalizovano – kazao je Čivović i dodao – Zbog velikog broja pregleda još jedna ekipa je uvedena u Kovid ambulantu, tako da sada pet lekarskih ekipa radi u njoj. Radno vreme ambulante od danas je od 7:00 do 20:00 sati, svakoga dana (subotom i nedeljom, kao i državnim praznikom).

Brojevi telefona Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85. 

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Danas je Mratindan

Sledeći članak

Od danas stupaju na snagu nove mere za suzbijanje širenja korona virusa