• 20 januara, 2021

Covid – 19 u GM: Još 29 pozitivno, ukupno 366

foto: GMinfo

„Na osnovu svih pristiglih rezultata, još 29 osoba sa teritorije opštine Gornji Milanovac je potvrđeno pozitivno na covid-19, pa ukupan broj  u ovom trećem piku je 366″, izjavio je doktor Aleksandar Čivović v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Nažalost preminule su još četiri Kovid pozitivne osobe, tako da je ukupan broj preminulih Kovid pozitivnih lica u ovom trećem piku devet. U pitanju su lica čija su godišta rođenja 1937, 1944, 1942, 1950. Svim porodicama preminulih izražavamo iskreno saučešće. Pored ovih preminulih, od ukupnog broja Kovid pozitivnih u ovom trećem piku, 101 lice je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije) – kazao je Čivović.

Prema njegovim rečima 38 pacijenata, Kovid pozitivnih, je hospitalizovano, i to u Beogradu troje, u Opštoj bolnici Čačak šest, i u milanovačkoj bolnici 29.

Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Čivović ističe da u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u toku  jučerašnjeg dana (26. novembar), obavljeno je 147 pregleda, urađeno 15 seroloških testova i 41 antigenski. Uzeto je 17 nazofariengalnih briseva, dok je deset osoba upućeno na hospitalizovaciju.

– Tokom dana bi trebalo da bude osposobljen i kontejner koji je postavljen uz Dom zdravlja, gde će biti uvedena još jedna ekipa kako bi se smanjilo vreme čekanja na preglede. Pritisak na zdravstveni sistem u Gornjem Milanovcu je veliki, ljudi su umorni, puno njih je i izbačeno iz stroja, te molimo sugrađane da i sebi i nama pomognu time što će učiniti ono što su u mogućnosti i u obavezi, a to je da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru – kaže doktor Čivović.

Radno vreme ambulante je svakog dana od 7:00 do 20:00 sati, subotom i nedeljom, kao i državnim praznikom. Brojevi telefona Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

 

V. Popović, gminfo.rs

 

 

Violeta

Prethodni članak

Šutić: Na kovid odeljenjima hospitalizovano 46, još tri osobe preminule

Sledeći članak

NSZ: U programu Moja prva plata 7.352 kandidata povezano sa privatnicima