• 19 aprila, 2021

Covid – 19 u GM: Još 8 registrovanih novoobolelih, jedna osoba preminula

foto: gminfo.rs

„Na osnovu svih, do jutros, pristiglih rezultata, još osam osoba sa teritorije opštine Gornji Milanovac je potvrđeno pozitivno na korona virus, pa je ukupan broj Kovid pozitivnih, u ovom trećem piku, 242. Od tog ukupnog broja četiri lica je preminulo, dok je 53 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).  Dvadeset tri Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a preostali dokazano pozitivni, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac,“ izjavio je  doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u toku jučerašnjeg (20. novembar) dana, obavljeno je 139 pregleda, od čega je 67 prvih pregleda. Urađen je 31 serološki i 12 antigenskih testova, i uzeto je 19 nazofariengalnih briseva. Sedam lica je upućeno na hospitalizaciju – navodi Čivović.

Podsećamo, radno vreme Kovid ambulante je od 08:00 do 20:00 sati svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).

Između 7:00 i 8:00 časova uzimaju se, prethodnog dana, planirani brisevi. Brojevi telefona Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

ŠUTIĆ: NA KOVID ODELJENJIMA TRIDESET ŠESTORO, JEDNA OSOBA PREMINULA

Prema rečima doktora Predraga Šutića u poslednja 24 sata broj hospitalizovanih u kovid odeljenjima (grudno, neurologija i interno) Opšte bolnice Gornji Milanovac popeo se na 36.

– Na kovid odeljenjima milanovačke bolnice trenutno je smešteno njih 36, jedan pacijent  dokazano pozitivan je nažalost preminuo. Dokazano pozitivnih je 17, dok  je 15 negativno, troje se testira, a jedan pacijent čeka rezultat. U poslednja 24 sata bilo je pet prijema u bolnicu, jedan prevod u Opštu bolnicu Čačak i jedan otpust kući – rekao je Šutić.

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

VOICE: Usluge socijalne zaštite – vredan biznis bez mnogo ulaganja

Sledeći članak

Me(n)talna ograda: Dijabetes u doba korone