• 25 juna, 2021

COVID-19 u GM: Još dvoje registrovanih sa kovidom

foto: gminfo.rs

U poslednja 24 sata, od 13 novotestiranih sugrađana na korona-virus, dvoje su pozitivni, što znači da je broj utvrđenih obolelih na teritoji opštine sa 6 porastao na 8. Novooboleli su smešteni u milanovačku Opštu bolnicu, u kojoj se od COVID-19 sada leči ukupno 6 osoba  (dvoje ranije registrovanih jedno je u Kragujevcu na respiratoru, a drugo na kraju kućnog lečenja).

U istom periodu registrovano je jedno kršenje zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina i to lice je po skraćenom postupku odmah kažnjeno sa 50.000 dinara, saznaje GMInfo jutros u Štabu za vanredne situacije.

Video sa kompletnim izjavama možete pogledati klikom na fotografiju ispod ↓↓↓

Čivović, Kovačević, Šutić, foto: gminfo.rs

Prema rečima direktora Doma zdravlja, Aleksandra Čivovića, oba novoregistovana lica sa korona-virusom dostavila su listu kontakata koje su ostvarivali od pojave prvih simptoma, pa do samog pregleda.

Jedno lice radilo je na svom poslu negde do početka aprila i koristilo je lična zaštitna sredstva na poslu. Navelo je da je u nekoliko navrata koristilo taksi, a navodi da zna i da neka lica sa te liste kontakata imaju određenih tegoba, koje sada već mogu da se dovedu u vezu sa kovidom, i mi ćemo danas sve osobe sa te liste kontaktirati i proveriti kakva je situacija i, ako ima potrebe, svima uraditi briseve, – objasnio je Čivović.

Kovačević, Šutić, foto: gminfo.rs

Drugo primljeno lice, prema rečima direktora Bolnice, Predraga Šutića, dolazilo je prethodnih dana u prijemnu ambulantu, pregledano je, sačekan je rendgen, laboratorijski nalaz, i imao je slabe simptome, koji nisu indikovali COVID-19.

Sledeće jutro čovek se javio sa pogoršanim tegobama, ponovljena je dijagnostika, i ona se drastično promenila, sada sa specifičnostima infekcije na kovid. Ti obrti se dešavaju bukvalno u nekoliko sati. Od nekih 6 do 12 sati se tim pacijentima promene i laboratorijski nalazi i rendgenski snimak pluća. Svi su sada stabilnog stanja. Onih prethodnih četvoro takođe, i s njima smo već krenuli sa uzorkovanjem kontrolnih testova u fazi potvrde izlečenja. – istakao je Šutić.

foto: gminfo.rs

Od obolelih u Milanovcu četvoro su muškarci i dve su žene, što je neki republički prosek te statistike, rekao je Šutić. Svi zdravstveni radnici u Milanovcu, i ranije i juče testirani, negatovni su na kovid. Uskoro opširnije na linku sa video dodacima.

V.Popović/M.Mijatović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

Bez vode Ul. baba Višnjina

Sledeći članak

Apoteke koje će biti otvorene za sugrađane 65+, u petak 10. aprila