• 10 avgusta, 2020

Covid -19 u GM: Ukupno 15 potvrđeno pozitivnih na koronavirus

foto: gminfo.rs

„Prema svim ukupnim pristiglim rezultatima testiranja, na teritoriji opštine Gornji Milanovac, ima još sedam registrovanih novoobolelih, što je sa prethodnim brojem od 18. juna ukupno 15 lica potvrđeno pozitivnih na KOVID 19“, potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Imamo od ponedeljka sedam registrovanih novoobolelih, među njima su dva mlađa lica testirana na lični zahtev van Milanovca, ali su upućeni na nas. Reč je o studentima koji su se vratili u Milanovac, jedan je testiran u Beogradu, a drugi u Čačku. Poslednjih sedam dana, u KOVID ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, pregledano je 300 pacijenata, urađeno je 169 laboratorija, 107 RTG snimka pluća i za 160 lica je odrađeno serološko, a za indikovane i PCR testiranje. Od tada za ukupno 15 lica rezultati testa su bili pozitivni na KOVID 19. Od tih 15 lica, dva osobe se nalaze u Kliničkom centru Kragujevac, tri lica su hospitalizovana u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, a 11 lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je rekao je Čivović.

Radno vreme Kovid ambulante radnim danima je od 07:00 do 20:00 časova, a vikendom od 8:00 do 18:00 časova. Zbog povećanog broja pacijenata koji dolaze u KOVID ambulantu, u nju su raspoređena tri lekara – u dve smene i međusmeni.

– Korišćenje lične zaštitne opreme u javnom prostoru je izuzetno važno. Češće pranje ruku i izbegavanje rizika, u situaciji proglašene epidemije, od ogromnog je značaja za očuvanje zdravlja svakog pojedinca i svih sugrađana. Budite odgovorni prema sebi i svojoj sredini – zaključio je Čivović.

Broj telefona Kovid ambulante je 032.710.251 i 062.80.111.85
Broj telefona za zakazivanje testiranja na zahtev je 032.515.0137

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Svi simptomi koronavirusa – rangirani po učestalosti

Sledeći članak

Jedno zlato i tri srebra na Kupu regiona za karatiste „Do Kan“