• 8 jula, 2020

COVID-19 u GM: Za 87 Milanovčana ističe samoizolacija, dolaze stručnjaci iz Rusije

foto: GMInfo

Do jutros, a tokom prethodna 24 sata, nema potvrđenih novoobolelih od korona-virusa na teritoriji milanovačke opštine, saopštio je Štab za vanredne situacije. Od 45 uzoraka poslatih u Čačak na testiranje za protekla tri dana, 28 je obrađeno i svi su negativni. Ishod preostalih trebalo bi uskoro da bude poznat. Prvi put od počekta vanrednog stanja, sutra će isteći i preventivna samoizolacija za prve sugrađane na tim merama, a tokom naredne sedmice u Milanovac bi trebalo da stignu i stručnjaci iz Rusije.

Kada sutra ujutru istekne policijsi čas, prvih 87 lica, koja su u Milanovac došla mahom iz inostranstva početkom ili pre uvođenja vanrednog stanja zbog COVID-19, završiće svoju prevntivnu samoizolaciju od 28 dana i, u skladu sa opštim merama ograničenja kretanja, moći da se vrate uobičajenim aktivnostima, poručili su iz Štaba.

Video sa kompletnim izjavama možete pogledati klikom na fotografiju ispod ↓↓↓

Čivović, Kovačević, Šutić, Dimitrijević

Očekujem u narednoj sedmici i posetu ruskih lekara i epidemiologa, – najavio je danas predsednik opštine Dejan Kovačević, – Oni će zajedno sa našm lekarima i Štabom proći kroz sve mere i Vladine i opštinske, da vidimo da li su bile adekvatne, da li još nešto treba uraditi na nivou lokalne samouprave i da li će nam trebati dodatna pomoć od njih, s obzirom na to da se oni bave dezinfekcijom javnih površina i svih mesta gde su boravili pozitivni na koronu.

foto: gminfo.rs

Prema rečima direktora Bolnice, Predraga Šutića, četvoro pozitivnih na koronu, a koji se nalaze na grudnom odeljenju, još čekaju završne kontrolne rezultate.

Malo se to odužilo, ali očekujemo da će oni posle dobijenih rezulata ići na kućnu izolaciju, da ispoštuju protokol posle lečenja. Svi su stabilni, a za dvoje koji su u međuvremenu hospitalizovani zbog temperature i respiratornih tegoba, takođe još čekamo prve rezultate testa na kovid, – rekao je Šutić.

foto: gminfo.rs

Od kako su obučeni radnici Doma zdravlja počeli, na osnovu procene milanovačkih lekara, da uzimaju uzorke za slanje na testiranje u Zavod za javno zdravlje Čačak, od 3. aprila je poslato 68 briseva.

gminfo

Juče u prijemnoj ambulanti Doma zdravlja bilo je 12 lica kojima je obavljen pregled. Urađene su za njih 4 laboratorijske nalaize u Milanovcu i toliko snimka pluća, – kazao je direktor ove zdravstvne ustanove, Aleksandar Čivović, – Uzeli smo tri brisa za kovid test, a izrečene su i dve mere kućne samoizolacije.

foto: gminfo.rs

Članovi Štaba čestitali su katoličkim vernicima Uskrs, a pravoslavnim praznik i slavu Cveti, očekujući da ćemo se svi vrlo brzo vratiti uobičajenom, tradicionalnom načinu prosalva naših praznika.

Predsednik opštine čestitao svim katoličkim vernicima Uskrs, pravoslavnim vernicima praznik Cveti

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac čestitao svim katoličkim vernicima Uskrs, pravoslavnim vernicima praznik Cveti, a svima koji danas obeležavaju krsnu slavu poželeo da u proslave u zdravlju u okviru svojih porodica i izrazio nadu da ćemo u narednom periodu moći da nastavimo sa tradicionalnim verskim običajima, kako dolikuje.

V.Popović/M.Mijatović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

Danas je Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Sledeći članak

Kupujem