• 28 septembra, 2021

CRTEŽOM ZA ANIKU – Deca iz Železničke prikupila preko 30.000 dinara

foto: Vasilije G.

Deca iz Železničke ulice juče su u toku dana prodavala svoje crteže i tako prikupila preko 30 000 dinara za Aniku, a novac će, kažu, biti uplaćen na račun u ponedeljak. Cilj je bio da se prikupi novac za malu Aniku, koja boluje od spinalne muskularne atrofije, ili skraćeno SMA.

foto: Vasilije G.

Deca iz Železničke ulice u Gornjem Milanovcu juče su ispred svoje zgrade crtala i pozivala ljude da doniraju novac za Aniku. U zamenu za novčani prilog donatori su dobijali njihove crteže.

Apel ovih mališana naišao je ne dobar odziv ljudi, rekao je za GMinfo Vasilije Gudelj, jedan od stanara iz Železničke i inicijatora brojnih dobrotvornih akcija.

Veoma sam ponosan na našu decu što su predložila ovu humanitarnu akciju. Ova deca su juče ceo dan crtala i prodavala svoje crteže za Anikin dug i lep život. Oni su, u samo jednom danu, skupili 32.500 dinara i 20 evra koji će u ponedeljak biti uplaćen na račun za neno lečenje. Mi nismo deca, koliko mi možemo da sakupimo – pita Vasilije.

Cifra koju su vredni mališani prikupili je samo kap u moru.  Za Aniku sada ima nade, pošto je protiv ove bolesti otkrivena terapija koja daje rezultate. Jedini je problem što to lečenje mnogo košta. Za lečenje ovom terapijom potrebno je prikupiti nešto više od dva miliona eura.

SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su oni ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

V. Popović, gminfo.rs

Pomozimo Aniki!

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun:  160-6000000732571-65
Uplatom na devizni račun:  160600000073290242
IBAN: RS35160600000073290242
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal

Violeta

Prethodni članak

Kapitalac sa Morave

Sledeći članak

FK Backovac Junajted danas igra ZA ANIKU