• 19.07.2024.

Danas Metalac pred svojom publikom ima imperativ pobede

Stadion Metalac, foto Ivica Milošević

Jedinstvo sa Uba se u prethodnom kolu pokazalo kao nepremostiva prepreka za Metalac (2:0). Milanovčani danas, posle dva uzastopna gostovanja, izlaze pred svoju publiku u duel protiv Radničkog s Novog Beograda sa imperativom pobede.

U petak su još jednom morali da jure prednost koju je rival stekao u ranim minutima meča, ali nisu, za razliku od susreta sa Slobodom, u nastavku utakmice mogli da dođu do preokreta. Ubljani su sigurno odigrali pozadi i stprljivo sačekali drugu nepažnju Metalca da zaključe duel novim golom i ostanu neporaženi kod kuće. Plavo-beli su odigrali solidno na sredini terena i preuzimali je kad god su hteli, ali su u ofanzivnim završnicama opet delovali relativno bezopasno, ako se izuzme početak drugog poluvremena.

– Imali smo tada svoje šanse da izjednačimo, ali nismo ih iskoristili. Pad koncentracije, koji nam se dešava par puta tokom meča, i dalje ne je nešto o čemu moramo strogo da vodimo računa i eliminišemo ga u potpunosti. Nemamo mnogo prostora da žalimo za bodovima sa Uba, čeka nas izuzetno nezgodan protivnik, – izjavio je tehniko Metalca Vladimir Otašević.

Za Metalac još nema značajnijeg pomeranja na tabeli, i dalje su na 12. mestu, koje zauzimaju već duže vreme. Dva kluba na mestima iznad, Vršac i Kolubara, takođe su poraženi u proteklom kolu, pa bi današnji susret u Milanovcu, protiv poslednjeplasiranog Radničkog NB, mogao da se ispostavi kao važniji nego što se očekivalo.

– Imperativ su tri boda protiv Radničkog, tu nema dileme. Ali njihov položaj na tabeli ne sme da zavara. Imamo poštovanje prema njima, ne predaju se nikad, ma šta da se dešava, žele da igraju na pobedu u svakom meču i da se dokazuju na više nivoa. Moramo maksimalno fokusirani da uđemo u utakmicu, ništa nije unapred dobijeno, – upozorio je Otašević.

Susret Metelac – Radnički NB kraj Despotovice počinje u 18 sati, uz slobodan ulaz za dame i osnovce. Prvi meč ove dve ekipe u tekućoj sezoni Beograđani su rešili u svoju korist, 2:0.

M.M./S.Ž.

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

Nekome je san da bude šampion države a Petra Lazović je dvostruki

Sledeći članak

Promene režima saobraćaja na Rudniku od 3. do 7. aprila