• 22.09.2023.

Dani kneginje Ljubice – koncert Danke Stojiljković

plakat

Danka Stojiljković vrhunski solista i izvođač izvornih narodnih pesama u pratnji ansambla “Dankina brojanica”  u petak, 9. juna 2023. godine u velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac održaće solistički koncert u okviru manifestacije “Dani kneginje Ljubice”. 

Kada se spomene ime Danka Stojiljković  muzički stručnjaci, kolege i publika koji vole i cene kvalitetno pevanje dobro znaju o kome je reč. Rođena je u Alibunaru, a sa 14 godina počela je da gradi muzičku karijeru. Snimila je mnogo trajnih snimaka za Fonoteku Radio Beograd i Radio Novi Sad. 

Danka je svih ovih godina oličenje istinskog narodnog umetnika, vrhunskog soliste i tumača naše prave narodne pesme. 

Prvu ploču snimila je pre više od 30 godina za PGPRTB.

Iza sebe ima nekoliko studijskih albuma i stotinak trajnih snimaka za arhivu. Svakoj pesmi dala je pečat, ukras i emociju, neku prepoznatljivu umetničku notu svojstvenu sami Danki Stojiljković.

Koncert Danke Stojiljković u Gornjem Milanovcu organizuje Turistička organizacija uz podršku izvorne pevačke grupe “Crnućanka” i Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac.

Početak koncerta je u 19 sati.

Karte su besplatne i preuzimaju se u Turističkoj organizaciji opštine Gornji Milanovac (Karađorđeva 3, Gornji Milanovac): 

 

  • Radnim danom 7:30 – 19:00
  • Subotom 9:00 – 13:00

 

Informacije: 032/720 565

 

Violeta

Prethodni članak

Sutra promotivni koncert – KKN

Sledeći članak

Predstava: “Mila” i “Gospođina majka je umrla“ na maloj sceni