• 27.09.2023.

Dečaci RK,,Omladinac’’ napravili sjajan uspeh – ČETVRTI U SRBIJI

RK Omladinac


U periodu od  26. do 28. maja u Gornjem Milanovcu, dvanest najboljih ekipa u kategoriji M12 (dečaci rođeni 2010. godine i mlađi) nadmetalo se za titulu prvaka države u rukometu.

Prvi i jedan deo drugog dana igrale su se grupne faze takmičenja gde su ekipe sa prvih pozicija isle direktno u polufinale.

griupna fotografija – prva tri mesta

U subotu dečaci Omladinca, koje predvodi sa klupe trener Đorđe Acović, fantastično su shvatili grupnu fazu i odigrali bez greške, pogotovu utakmicu sa drugarima iz RK ,,Junior’’, glavnog konkurenta za polufinale.

Posle 30 minuta igre i pobede Omladinca, krenulo je slavlje, što dečaka, što podrške sa tribina. Jer je ostvaren vrhunski rezultat (plasman među četiri najbolje ekipe) za jedan ovako mali klub i grad.

RK Omladinac

U nedelju, finalni dan, utakmice za plasman ekipa. U utakmici za treće mesto i bronzano odličje, dečaci Omladinca su igrali sa ekipom RK ,,Novi Beograd’’ i posle velike borbe i odlične atmosfere i podrške za obe ekipe sa tribina izgubili rezultatom 09:12 (poluvreme 3:6).

RK Metaloplastika

Finale je odigrano između sjajnih dečaka iz Smedereva i Metaloplastike, gde je Metaloplastika bila malo bolja i osvojila ovo Državno prvenstvo Srbije.

Krajnji rezultat utakmice 10:14 ( pol. 3:6 ).

RK Smederevo

Kako biva na kraju jednog takmičenja usledila je dodela medalja i pehara, kao i individualnih nagrada za najbolje igrače prvenstva.

I mesto ( ZLATO  ) – RK METALOPLASTIKA 2021
II mesto ( SREBNO ) – RK SMEDEREVO
III mesto ( BRONZA ) – RK NOVI BEOGRAD

najbolji igrači prvenstva
RK Novi Beograd

Individualne nagrade igračima na prvenstvu uručio je Aleksandar Savić (selektor mlađe pionirske reprezentacije Srbije ) i za najboljeg golmana proglašen je Luka Kostić iz RK,,Omladinac’’,  koji je na svim utakmicama bio odličan i velika podrška svojoj ekipi. 

najbolji golman prvenstva

– Sa svih strana nam stižu čestitke i reči podrške za sve što smo uradili za ova tri dana. Organizacija je po rečima službenih lica, trenera drugih ekipa, ljudi sa strane bila besprekorna. Ja sam prezadovoljan rezultatom svoje ekipe i ovom prilikom im čestitam. Pokazali smo da možemo mnogo i ovo četvrto mesto je i potvrda toga. Nastavićemo još jače i kvalitetnije da radimo i treniramo i da pokušamo da sledeće godine napravimo korak dalje. Čestitke Metaloplastici, Smederevu i Novom Beogradu na osvojenim prva tri mesta kao i svim dečacima drugih ekipa i trenerima ovog prvenstvaj. Još jednom smo pokazali da budućnost rukometa ne treba da brine, jer ova deca su sjajna – reči su trenera Đorđa Acović.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

60. matura prve generacije Ekonomske škole (EŠ)

Sledeći članak

Promocija knjige „Pranjanske razglednice“ Gorana Trifunovića u Pranjanima