• 28 novembra, 2020

Demanti PSO GM: Kovačević kao čovek Tomislava Nikolića treba da se preispita

Milisav Mirković, foto: gminfo.rs

Povodom juče objavljenog tekst pod naslovom OO SNS GM: Zašto se Milisav Mirković nije oglasio povodom hapšenja bivše načelnice OU G. Milanovac i druge na listi GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ našoj redakciji odbornička grupa GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ uputila je dematni koji prenosimo u celosti.

„Povodom navodnog hapšenja bivše načelnice Opštinske uprave i lažnih zlonamernih konstatacija o radu bivšeg opštinskog rukovodstva, na čelu sa Milisavom Mirkovićem, čiji je rad i rezultat zvanično ocenjen od strane državnih organa i samih građana, zatim Državne revizije koja je našu opštinu proglasila za jednu od najboljih u Srbiji, dužni smo da odgovorimo na saopštenje SNS-a od 16. novembra ove godine.

Dejan Kovačević kao čovek Tomislava Nikolića, a ne Aleksandra Vučića u čijoj je nemilosti, treba da se preispita, s obzirom na to da je njegova uprava upletena u mahinacije sa tenderima i u bezakonje u skupštini i u preduzećima pod njegovom upravom.

Demantujemo da je bivša načelnica uhapšena, već je sa njom obavljen informativni razgovor. Već je jednom dokazala svoju ispravnost i čestitost, koji su dovedeni u pitanje lažima i podmetanjima Dejana Kovačevića i ostatka garniture koju je u Gornjem Milanovcu postavio Tomislav Nikolić, pa ako bude potrebno, dokazaće i ovaj put. Jer, lažne optužbe iz Milanovca i informativni razgovor su jedno isto – politički progon!

Tim povodom šef odborničke grupe „Grupa građana Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“, Milisav Mirković kaže: „Konstantno se susrećemo sa kritikom i neistinama o radu prethodne vlasti, sa ignorisanjem ocene rada i nerada sadašnjeg rukovodstva od strane Državne revizije (utvrđen minus od više stotina miliona dinara), nesprovođenjem sudskih odluka o nezakonitosti u radu, nesprovođenjem javnih nabavki… Dosta je bilo lažnih saopštenja Dejana Kovačevića i vođenja kadrovske politike u Ljutovnici. Zašto je došlo do prekida odnosa sa ambasadom SAD-a; zašto se ignorišu i ne sprovode zahtevi Sindikata prosvetnih radnika i zdravstvenih radnika; zašto nije sprovedena javna rasprava o novom budžetu za 2021. godinu; zatim vd stanja direktora preduzeća i ustanova; nabavka i upotreba službenih vozila u privatne svrhe; trošenje sredstava za partijska zapošljavanja otvaranjem nepotrebnih radnih mesta; progon radnika i rukovodilaca opštinske uprave i javnih preduzeća i ustanova… – samo su neka od mnoštva pitanja koje ćemo postaviti u Skupštini opštine.“

Pošto se povodom ove vesti u međuvremenu oglasio Opštinski odbor SPS-a i objavio da bivša načelnica nikada nije bila član SPS-a, pa ni u trenutku postavljanja na mesto načelnika OU, iz PSOGM poručujemo da predsednik prilikom odabira načelnika nije gledao partijsku pripadnost, već kvalitet ljudi, njihovu sposobnost i profesionalnost.

Ovakva konstatacija SPS-a je još jedan način dodvoravanja svom koalicionom partneru, čega smo svedok i u skupštini.

Zašto Kovačević, kao Tomin kadar, i neodgovorni pojedinci koje je postavio na najviše pozicije u opštini, ribice i neznalice treba da se preispitaju? Zbog toga što, kada se završi politički progon neistomišljenika, sledeći će biti Tomini kadrovi od kojih niko nema koristi – ni grad kojim upravljaju, ni stranka čiji su još uvek članovi,“ kaže se u saopštenju PSO GM.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

OO SPS: Bivša načelnica Opštinske uprave nikada nije bila član SPS, podržavamo Vučića u borbi protiv kriminala

Sledeći članak

Bez vode deo korisnika Brezanskog vodovoda i Kragujevačke ulice