• 19.07.2024.

Deo naselja iznad Osnovne škole „Sveti Sava“ uskoro će dobiti asfalt

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Meštani dela Gornjeg Milanovca, u delu naselja iznad Osnovne škole „Sveti Sava“, uskoro će dobiti asfalt. Naime, u toku su pripremni zemljani radovi za asfaltiranje ulica Gospodara Jovana, Gospodara Jevrema Obrenovića i Kneginje Ljubice Obrenović, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine G. Milanovac.

Predsednik opštine, Dejan Kovačević danas je zajedno sa svojim saradnicima obišao radove i razgovarao sa meštanima ovog kraja.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

– Čitavo naselje je bilo veliki problem, pre svega zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa, a na žalost uvek su tu i neki međuljudski odnosi koji su u prethodnom periodu bili narušeni među komšijama. Zahtev za asfaltiranje ovih ulica je došao u vreme kada sam ja postao predsednik opštine. Jedva smo uspeli da nađemo rešenje, imovinski nismo sve rešili, ali dali su meštani pisanu saglasnost kojom odobravaju izvođenje radova na asfaltiranju ulica, što je prevashodno u njihovom interesu. Posle 30 godina, naselje će prvi put dobiti asfaltirane i potpuno uređene ulice kakve priliče današnjem vremenu. Nedavno je u ovom delu grada postavljena i nova kanalizaciona mreža što je finansirano sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine, tako da naselje dobija onaj obris koji je trebalo da ima i pre tri decenije kada je nastalo. Vrednost procenjenih radova je oko 16.500.000 dinara – rekao je predsednik Kovačević.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Meštani su godinama čekali na rešenje problema neasfaltiranih ulica, tako da su sa zadovoljstvom dočekali početak radova.

Želim da se zahvalim gospodinu Kovačeviću i njegovom timu. Čekali smo dugo na asfalt, preko 30 godina smo sami održavali put. Nasipali smo i čistili ali najveći problem su pravile atmosferske padavine koje su sve to nosile. Naselje nam je lepo, ima dosta meštana i dosta dece, i jedino što nam je trebalo jeste asfaltiran put– rekla je Dragica Jovanović.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Rok za završetak radova je 20. april, ali ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođaču radova, preduzeću „Svin“, realno je očekivati da radovi budu završeni i pre roka, stoji u saopštenju kabineta predsednika opštine G. Milanovac.

Kabinet predsednika opštine G. Milanovac/gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ministarstvo kulture podržalo pet projekata Muzeja sa oko 5 miliona dinara

Sledeći članak

Gradsko groblje – 4. april