• 08.12.2023.

Deo radnika Pošte u G. Milanovcu koji je obustavio rad dobio suspenzije

foto: gminfo.rs

U poslovnoj jedinici Pošte Gornji Milanovac delu zaposlenih zbog obustave rada su juče uručene suspenzije.

Prema rečima Radomira Glišovića zaposlenog u milanovačkoj Pošti sa posla je privremeno udaljeno (do tri meseca) sedam radnika zbog nepoštovanja radne discipline.

Radomir Glišović, poštar, foto: gminfo.rs

– Juče smo dobili sedam suspenzija, ostali radnici očekuju ovo rešenje u narednim danima. Inače, u obustavi rada je nas oko dvadeset pet.  Zapravo u isto vreme smo dobili upozorenja pred otkaz i rešenje o suspenziji, što nije po zakonu. Oni su dužni prvo da uruče upozorenja pa suspendovanja. Direktor je okačio sve na oglasnu tablu jer radnici nisu hteli da ih prime. Navikli smo na ovakav odnos jer smo sličnu situaciju imali 2017.i 2019. godine. Svi smo danas došli na posao. Oni koji su dobili juče suspenzije oni su od strane direktora obavešteni da danas ne dolaze na posao, ali po zakonu 2-3 dana ako ne dođeš na posao automatski dobijaš otkaz. Oni igraju na tu kartu. Mi ne odustajemo od svoja tri glavna zahteva, ne želimo nikakve pregovore,  nego imamo zahteve koji treba da budu ispunjeni. A jedan od ta tri zahteva ja da niko ne bude kažnjen, a mi smo već počeli da dobijamo suspenzije. Dakle, jedan od zahteva nisu u startu ispunili, tako da mi nastavljamo do ispunjenja zahteva – kazao je poštar Radomir Glišović.

Podsećamo, u Gornjem Milanovcu ne rade pojedini segmenti gradske pošte od 27. oktobra jer i u toj ispostavi JP „Pošte Srbije“ ima radnika koji se solidarišu sa obustavom rada u drugim poštama širom zemlje.

foto: gminfo.rs

Naime, nezadovoljni radnici Pošte Srbije su u Novom Sadu, u utorak, 24. oktobra, pokrenuli samoorganizovanu, spontanu obustavu rada. Oni zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra, prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i favorizovanje pojedinaca, kao i zvanične garancije od Vlade Republike Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

foto: gminfo.rs

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević juče je pozvao radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni.

V. Popović, gminfo.rs

Povezani tekst – U milanovačkoj pošti ne rade šalteri – radnici JP „Pošta Srbije“ započeli obustave rada širom zemlje

Violeta

Prethodni članak

Na sutrašnji protest „Milanovac protiv nasilja“ dolaze „Novi optimizam i „Studenti protiv nasilja“

Sledeći članak

JKP: Podela kesa za selektivno odlaganje otpada