• 19 aprila, 2021

Deset medalja za KK “Milanovac” na Prvenstvu Srbije

foto: KK Milanovac

Tokom vikenda, u Beogradu, u Hali sportova “Ranko Žeravica”, održano je Prvenstvo Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade u organizaciji Karate federacije Srbije. Na državnom prvenstvu, u dva dana takmičenja, nastupilo je preko 1000 takmičara iz oko 120 klubova iz cele Srbije, koji su na ovo takmičenje stekli plasman preko regionalnih prvenstava.

Karate klub “Milanovac” na ovom takmičenju nastupio je sa svojih 13 plasiranih takmičara u 15 kategorija u katama i borbama. Na najznačajnijem takmičenju u godini, karatisti “Milanovca” ostvarili su fantastičan rezultat, osvojivši ukupno 10 medalja i to četiri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

foto: KK Milanovac

Prvi dan takmičenja bio je rezervisan za kate, a titulu šampiona Srbije osvojili su Ružica Petrović (poletarkee 2012. godište) u apsolutnoj kategoriji, koja je po drugi put zaredom odbranila titulu najbolje katašice u svojoj kategoriji, zatim Petar Petrović (pioniri 2011. godište) u apsolutnoj kategoriji, koji je čak petu godinu uzastopno postao prvak Srbije u katama, kao i Andrija Živanović (muške nade 2008. godište) u E klasi.

foto: KK Milanovac

Bronzane medalje u katama su osvojili Ognjen Vesović (poletarci 2012. godište) u E klasi, Ana Zarić (pionirke 2011. godište) u D klasi, kao i kata tim poletaraca u sastavu Lazar Lazarević, Ognjen Vesović i Vuk Vasović.

Pored zaista odličnih nastupa, zamalo bez medalja su ostali Lazar Lazarević, koji je posle dve pobede i jednog poraza izgubio u borbi za medalju rezultatom 2:1, zatim Sunčica Milinković, koja je inače bila jedan od favorita u svojoj kategoriji i takođe izgubila rezultatom od 2:1, Jelisaveta Ponjavić, koja je standardni osvajač medalja državnim prvenstvima, ali je zbog jednog disbalansa i poraza od 2:1 ostala uskraćena da se bori za medalju, kao i Andrija Tešić, prošlogodišnji vicešampion u svojoj kategoriji.

foto: KK Milanovac

Drugog dana, takmičari u borbama bili su na visini zadatka i u ukupan bilans dodali su još četiri medalje.

Šampion Srbije i u borbama postao je Petar Petrović u kategoriji “Pioniri 2011. godište” -30 kg, koji je na svom drugom takmičenju u borbama zaista briljirao, pobedivši čak sedam mečeva, koliko ih je ukupno i imao u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

foto: KK Milanovac

Drugo mesto osvojio je tim pionira u sastavu Petar Petrović, Miloš Dabižljević i Veljko Damljanović, koji su izuzetnom požrtvovanošću i zalaganjem, posle dve pobede nad izuzetno jakim ekipama, stigli do finala, pa čak i imali izgledne šanse za osvajanje zlatne medalje sve do poslednjih sekundi trećeg meča.

foto: KK Milanovac
foto: KK Milanovac

Bronzane medalje osvojii su Miloš Dabižljević i Veljko Damljanović u kategoriji “Pioniri 2010. godište” -45 kg.
Odličan nastup imao je i Bogdan Strugarević, koji ovoga puta nije uspeo da dođe do medalje.

– Prvenstvo Srbije je najznačajnije i najkvalitetnije takmičenje u godini, koje okuplja najveći broj najboljih karatista iz cele zemlje. U prilog konkurenciji govori i činjenica da pojedini standardni osvajači medalja i glavni konkurenti u svojim kategorijama nisu uspeli da se domognu odličja. Sistem takmičenja na prvenstvu podrazumeva princip repasaža, pa se tako za svaku bronzanu medalju mora raditi poseban meč – rekao je Đorđe Petrović, trener KK „Milanovac.“

foto: KK Milanovac

Ovakav skor karate klub “Milanovac” ponovo je pozicionirao u sam vrh po uspešnosti od svih srpskih karate klubova, a posle regionalnog i državnog prvenstva ovaj klub je osigurao čak šest mesta u reprezentaciji u mlađim uzrasnim kategorijama za ovu godinu.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Od danas vakcinacija bez prijave u svim gradovima i opštinama u Srbiji