• 19 aprila, 2021

Direktor sačinjava izveštaj a građani se smrzavaju

Brojni građani se smrzavaju čekajući ispred Doma kulture vakcinisanje bez najavljenog zakazivanja, dok nezakoniti v.d. direktora Doma zdravlja Aleksandar Čivović “sačinjava izveštaj”, kako je naveo u poruci novinarima, umesto da javnost obavesti gde i kada mogu bez zakazivanja da dođu i prime svoju vakcinu.

Čivović i pored toga što je, prema nalazu DRI nezakonito imenovan na ovu funkciju još 5. jula 2016. godine i danas je u istom formatu obavlja, za sve to vreme nije shvatio da ga građani plaćaju da ih obavesti gde i kada, recimo, mogu da dođu po svoju dozu vakcine.

Milanovački novinari danima, na zajedničkoj viber grupi sa Čivovićem, pokušavaju da dođu do ove informacije. Ne zato što su, eto, dokoni, pa nemaju ništa pametnije da rade, već zato što to interesuje brojne naše sugrađane, koji se gradskim redakcijama javljaju sa pitanjem, misleći valjda, da mi nešto više znamo ali iz nekog razloga krijemo.

Uz razumevanje da nezakoniti v.d direktora (prema nalazu DRI) ima posla preko glave, te su mu novinari, a preko njih i građani, deveta rupa na svirali, moramo da pitamo u ime svih tih građana i da im prenesemo informaciju, koja bukvalno može život da spase nekom od njih.

Ta informacija glasi: Ima li u Milanovcu vakcinacije bez zakazivanja? Da li je počela, kada i gde se obavlja ako je ima, ili je nema? Kada će biti imunizacija bez zakazivanja u seoskim ambulantama?

Za ovo nije potrebna nikakva visoka škola, nikakvo prethodno radno iskustvo, već samo osnovne kognitivne funkcije i prost odgovor prosleđen u viber grupu novinara i nezakonitog v.d. direktora – ima, tu i tu, najbolje doći tad i tad, ili – nema!

Ukoliko nezakoniti v.d., po nalazu DRI, ni ovo ne može, ili iz opravdanih razloga i prečih briga ne stiže, onda, može da zaduži nekog da tu poruku, i ostale najvažnije informacije, bar jednom dnevno skucka i prosledi novinarima, kako bismo mogli da obavestimo građane.

GMInfo

Violeta

Prethodni članak

Sutra počinje proba male mature – zašto su probni testovi uvek teži

Sledeći članak

Covid – 19: Registrovano još 38 novoobolelih