• oktobar 23, 2019

Dobrodošla jeseni!

foto: gminfo.rs

Počela „Dečija nedelja“, bogat program do 13. oktobra

Manifestacija Dečija nedelja se održava svake godine u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

foto: gminfo.rs

Dečija nedelja sa sloganom “Da pravo svako – dete uživa lako“ ove godine se obeležava od 7. do 13. oktobra. U okviru obeležavanja Dečje nedelje mališani i vaspitači iz vrtića „Sunce“, organizuju čitav niz zabavnih aktivnosti.

U našem gradu aktivno učešće u istoj po tradiciji najviše imaju deca PU “Sunce”, programom je predviđeno puno aktivnosti za decu tokom cele nedelje. Tako će mališani biti upoznati sa svojim pravima, organizovaće se kreativne radionice, sportska takmičenja, biće priređene i priredbe, jesenji maskenbal…- rekla je Maja Milović, iz PU Sunce.

foto: gminfo.rs

Predškolci će posetiti biblioteku, muzej, firme Zvezda Helios i Swisslion Takovo, fudbalske klubove Metalac i Takovo, sportsku halu Breza, družiće se i sa „Ljubicom“ iz JKP i obnoviti zanje o ekologiji i reciklaži.

– Uzrast 2015. godišta je otvorio Dečju nedelju sa svojim radaonicama, učili su i razgovarali o zdravlju i ishrani. U ovoj nedelji obavezno se osvrnemo na to šta su njihova prava, a šta obaveze, jer koliko je bitno da znaju o svojim pravima isto je značajno da znaju šta su obaveze od malih nogu. I naši najmladji, iz jaslica, to su naše bebe 2017-2018.godište, shodno svom uzrastu sa svojim medicnskim sestrama-vaspitačima obeležavaju Dečju nedelju – rekla je Milović.

Današenji jesenji maskenbal koji je održan na Trgu kneza Mihaila priredili su nam mališani 2014. godišta PU „Sunce“, a članice Kola srpskih sestara tim povodom uručile su im prigodne poklone.

V. Popović, gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Moba manastiru

Sledeći članak

Metalac sutra u Dobanovcima