• 2 јуна, 2020

Dodatni kapaciteti za smeštaj obolelih od COVID-19 sa lakšim simptomima

foto: gminfo.rs

U Štabu za vanredne situacije, na pitanje GMinfo portala, da li će i u Gornjem Milanovcu dodatni kapaciteti, za smeštaj obolelih od COVID-19 sa lakšim simptomima, biti u milanovačkoj kasarni ili na nekom drugom mestu, Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da su razmatrali nekoliko opcija ukoliko dođe do potrebe, kao i da su spremni za nove kapacitete, ali se nada da do tog scenarija neće doći.

Izjavu možete pogledati u videu, na linku OVDE.

Na raspolaganju imamo halu „Breza“, salu Tehničke škole „Jovan Žujović“ i kasarnu, objekte koji se vrlo brzo mogu prilagoditi takvoj nameni. U Opštoj bolnici je na raspolagnju 50 kreveta, kada dođemo u situaciju da ti kapaciteti budu popunjeni više od 50 odato, onda ćemo preduzeti dalje korake. Spremni smo za nove kapacitete, ali se nadamo da do tog scenarija neće doći. Trenutno je na grudnom odeljenju 3 pacijenta, tako da još uvek ima dovoljno mesta – zaključio je Kovačević.

Podsećamo, u poslednja 24 sata nova dva lica sa sumnjom na koronavirus, primljena su u Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu, od kojih je jedno lice bilo u direktnom kontaktu sa osobom kojoj je potrvđeno prisustvo virusa i koje se nalazi u kliničkom centru u Kragujevcu. Kršenja policijskog časa nije bilo u predhodna 24 sata, kao ni zabrane kretanja starijih od 65 godina.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Na ove mejlove možete slati podatke sa očitanog brojila na području ED Kraljevo

Sledeći članak

Od sutra bez direktnih informacija iz opštinskog Štaba za vanredne situacije o COVID-19