• 13 avgusta, 2020

Dr Zoran Koprivica kandidat milanovačkih socijalista za poslanika

Dr Zoran Koprivica, foto: GMInfo

U opštinskom Odboru Socijlaističke partije Srbije u toku su pripreme za predstojeću predizbornu kampanju, kao i formiranje odborničke liste čiji će nosilac tek biti određen, ali se od danas svakako zna će njihov kandidat u trci za poslaničko mesto sa teritorije Moravičkog okruga, biti doktor medicinskih nauka, zaposlen u milanovačkoj Opštoj bolnici, Zoran Koprivica.

Članovi OO SPS na današnjoj sednici glasanjem su podržali ovaj predlog, mada je koordinator te partije za Moravički okrug, potpredsednik Glavnog obora SPS-a i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Đorđe Milićević, na skupu izjavio da je isticanje kandidata za to mesto pre raspisivanja parlamentarnih izbora, preuranjen potez.

Očekujemo „prljavu“ kampanju političkih protivnika, svi ćemo trpeti, i trpimo već pritiske s te strane, i dati ovako rano, imenom i prezimenom, ko će biti istaknuti čovek iz vaših redova, samo će im otkriti i dati više vremena da na njega usmere dodatni pritisak. Prerano je da takvog čoveka u svemu tome potrošimo, – sugerisao je Milićević stranačkim kolegama iz Milanovca.

Đorđe Milićević, foto: GMInfo

S druge strane, doktor Koprivica u obraćanju članstvu obrazložio je zašto se pribeglo takvom potezu, ocenjujući da su ljudi iz šireg kruga lokalnog SPS-a, kako je rekao „zapali u jednu vrstu apatije i uspavanosti“, te da je njegovo angažovanje i kandidatura za poslanika mnoge „probudila.“

Na vest da ću se kandidovati za poslanika mnogi su se trgli i zapitali „šta je sad ovo, otkud on, šta će sad biti?“ – objašnjava Koprivica. –  Morali smo, znači, da iniciramo nešto novo, da vežemo ljude za nekog ko će povesti tu priču. I evo, sada, primećujemo da se mnogi vraćaju, ponovo su počeli da misle na stranku, da se interesuju kako i šta dalje, mladi da nam prilaze.

Dr Zoran Koprivica, foto: GMInfo

Mi smo u ovoj godini imali više sednica i sastanaka nego u prethodne tri, – dodao je Koprivica. – Sve mesne odbore smo obišli do sad bar jednom, a planiramo još dva puta pred izbore da sa svim tim ljudima na licu mesta razgovaramo o probelmima. Nije važno, ako se ja i potrošim za to, ali je korist za Odbor već višestruka.

Na današnjoj sednici OO SPS konstatovano je isključenje iz organizacije devetoro dosadašnjih članova, koji su u međuvremenu promenili političko opredeljenje i/ili ušli u sastav nedavno formirane odborničke grupe u milanovačkom parlamentu. Na njihovo mesto izabrali su devet novih, uglavnom mladih ljudi.

Prema rečima predsednika OO GM SPS, Jovice Carevića, posle Božića održaće i skupštinu Foruma žena, koja bi trebalo da izabere svoje novo rukovodstvo. SPS u Milanovcu, kako je istakao, ima 1800 članica i njihov doprinos partiji u celini, ali i u izbornoj kampanji, bio bi nemerljiv. Carević je ponovio da je u toj trci njihov cilj prvo mesto na lokalu, i potvrdio raniji stav da će socijalisti u Milanovcu verovatno ići na odvojenoj listi u odnosu na svoje sadašnje koalicione partnere, SNS.

Mi u poslednja dva, tri meseca i dalje beležimo veliko učlanjenje u pariju, – rekao je Carević. – Prema nekim našim saznanjima, a to su podaci iz SNS-a, mi trenutno imamo 35 posto podrške birača u opštini, dok su oni na 25 posto. Kakav god bude dogovor o koalicijama, mi moramo našu organizaciju dovesti u maksimalno stanje.

foto: GMInfo

Potpredsednik Glavnog odbora SPS-a, Đorđe Milićević, upozorio je da zna koliko podela ima u pojedinim lokalnim odborima u Srbiji, negde čak i četiri, pet struja, kako je reakao; ali da pred izbore, koji će biti raspisani za 26. april ili 3. jun, „sve te razlike moraju da se stave na stranu“.

SPS mora da bude partija u kojoj su vrata stalno širom otvorena svima, za sve levičare koji dele naše vrednosti. Za to vreme na svim funkcijama i poslovima na kojima snosimo odgovornost u političkim organima i javnim preduzećima na lokalu, mora i dalje da se radi u interesu cele zajednice kao i do sada, ali partijsko angažovanje i pripreme za izbore treba da se intenziviraju. Baš zato smo odlučili da unutarstranačke izbore održimo posle parlamentarnih izbora. Jer tada će se videti ko je i kako radio, i za svakog će se znati mesto u odnosu na rezultate kad birači pokažu i svedu račune, – zaključio je Milićević.

Njegove odgovore na pitanja o tome šta se krije iza izjave Ivice Dačića o predlogu upućenom Vučiću da se ide na zajedničku republičku listu, i da li će se to odraziti na promene odluka na lokalnim nivoima, čitajte na našem portalu u sutrašnjoj objavi.

M.Mijatović/GMinfo

Milos

Prethodni članak

Narušavanje dostojanstva žrtve

Sledeći članak

Gradsko groblje