• 30.09.2023.

Drugi poraz Metalca u prolećnom delu Linglong sezone

foto: FK Čukarički

LAZETIĆ O PORAZU OD ČUKARIČKOG

25. kolo Linglong Superlige, Čukarički – Metalac 2:0

Drugi poraz Metalca u prolećnom delu ove Linglong sezone ponovo se desio na strani, ovoga puta protiv Čukaričkog, od 2:0. Tim sa Banovog Brda je time pretekao Vojvodinu i popeo se na 3. mesto tabele. To nesumnjivo govori o njihovom kvalitetu i ambicijama, ali u stručnom štabu Metalca kažu da su mogli bolje.

Nisam zadovoljan kako smo krenuli u utakmicu zato što smo bili pomalo i naivni; želeli smo po svaku cenu nešto što nije trebalo da radimo po tako teškom terenu, nismo se dovoljno dobro adaptirali na uslove, – analizira trener milanovačkog supreligaša, Žarko Lazetić. – Imali smo jednu opomenu u 3. minutu i potom primili gol na sličan način. Onda smo od 15. minuta bili dosta bolji, preuzeli kontrolu, dominirali. I dalje je bilo teško da se iskreira prilika, ali smo bili dobri u pritisku, i ofanzovno i defanzivno. Bilo je tako sve do drugog primljenog gola. Taj drugi gol, kad smo pogledali kasnije snimak, vidi se da smo primili verovatno iz ofsajda, ali u tom trenutku to nismo ni znali, – ističe Lazetić.

foto: FK Čukarički

Prema njegovim rečima, u timu se desilo nešto po čemu Metalac nije karakterističan ove sezone, a to je pad na psihološkoj strani, jer igrači nisu uspeli, kao do sada, da se oslobode neke vrste grča od prevelikog respekta prema jakom protivniku i vrate se u svoj ritam, bez obzira na rezultat.

– Ono što mi se nije dopalo je što smo nakon drugog gola splasnuli, nismo nastavili da pokušavamo, nismo pokazali dovoljno energije za povratak na našu igru, da golom promenimo stvari, – ocenjuje Lazetić. – Skočili su nam apetiti i ambicije, išli smo da igramo sa trećim na tabeli, hteli pobedu, što je potpuno normalno, jer tako idemo u svaku utakmicu. Ali mislim da smo negde i pregoreli u toj želji, a opet bili mlaki u duelima. To je ono što kao trener sebi zameram, što možda nisam dovoljno dobro pripremio tu utakmicu i igrače na ono što nas tamo čeka. Jer teško je, kad se od Čukaričkog gubi 1:0 od 7. minuta, vratiti se u igru. Bilo je, sve u svemu dobrih stvari, ali i tih koje mi se nisu dopale, na kojima ćemo morati da poradimo do sledeće utakmice.

foto: FK Čukarički

Nesumnjivo je, međutim, da u jednačinu koja opisuje ovu utakmicu, kako bi se stekao sveobuhvatniji utisak, moraju ući i neki parametri čiji se značaj na prvu loptu možda zanemaruje, a to je napredak Metalčeve igre izražen u razlici između onoga što su plavi bili u prvoj utakmici protiv Čukaričkog u avgustu prošle godine, i ovoga danas. U Milanovcu je u prvom delu sezone bilo 0:0, ali su domaći tada delovali daleko inferniornije.

– Kada sa tom utakmicom uporedimo, ja sam trenerski bio nezadovoljniji nego sada, iako smo tada uzeli bod. Jer, iako je rezultat svakako važan, na toj utakmici se maltene nismo ništa pitali. U ovoj drugoj smo imali daleko veći posed, sasvim drugačija priča. Mnogo nas je, međutim, omeo loš teren, kao i svuda u Srbiji na početku drugog dela sezone. Ekipama poput naše to ne odgovara, teško nam je da dođemo do pasa bez odskakanja lopte, to nas je koštalo, i u Šapcu, i sada protiv Čukaričkog, – napominje Lazetić. – Ali to su sve stvari na koje moramo da se adaptiramo; To što smo sad bili bolji nego u prvoj utakmici protiv njih je naravno satisfakcija za neke sledeće utakmice, ali generalno, kad izgubimo, ne mogu da budem zadovoljan.

foto: FK Čukarički

Metalac već drugi put od početka prolećnog dela igra tri puta u sedam dana, i ovaj ritam očito uzima danak u fizičkom i psihološkom smislu.

U četiri utakmice od ukupno pet posle zimske pauze, imali su protiv sebe ekipe iz gornjeg dela tabele. U takvom rasporedu ostvarili su dve pobede i jedan remi.

Sada im na megdan, u svojevrstan derbi sredine, dolazi tim sa identičnim brojem bodova, 33 – Voždovac.

Utakmica je zakazana za nedelju.

M. Mijatović

Violeta

Prethodni članak

JKP: Bez vode deo Sinđelićeve i Ul. Miloša Velikog

Sledeći članak

AMSS: Tokom dana veći broj vozila na svim putnim pravcima