• 8 jula, 2020

Drugi Sabor violinista Srbije biće održan kako je i planirano, u avgustu

foto: kabinet predsednika opštine

Na današnjem sastanaku organizacionog odbora Sabora violinista Srbije doneta je odluka da drugi Sabor, uprkos nedoumicama koje je izazvala epidemiološka situacija u našoj zemlji, ipak bude održan kako je i planirano od 14. do 16. avgusta u selu Pranjani, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

Na sastanku su razmatrani svi aspekti organizacije Sabora, kao i mogućnost finansijske podrške Opštine Gornji Milanovac, ali i milanovačkih privrednika.

– Mi se nadamo mnogo većoj poseti nego prošle godine, s obzirom da će ove godine biti verovatno smanjen broj turista iz Srbije koji će putovati u i

sastanak OO Drugog Sabora violinista Srbije, foto: kabinet predsednika opštine

nostranstvo te ih mi sve pozivamo da dođu i da provedu tri dana u prelepoj varošici Pranjani, u srcu Srbije i srcu Šumadije od 14. do 16. avgusta. Ono što je takođe značajno, javio nam se veliki broj violinista koji su, posle ogromnog uspeha prošlogodišnjeg Sabora, prepoznali dobro mesto za sopstvenu promociju, što je dobro, jer postati prvi violinista Srbije nije mala stvar – rekao je Dejan Kovačević, predsednik Organizacionog odbora, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta predsednika kažu da će za pobednika Sabora i za druge uspešne učesnike biće obezbeđene adekvatne nagrade. Organizatori se nadaju da će nadmašiti prethodnu godinu, kada je preko 50.000 posetilaca prošlo kroz varošicu Pranjani, i kako kažu spremni su za nove rekorde. Idejni tvorac ove manifestacije, Gvozden Nikolić, zahvalio se Opštini Gornji Milanovac na ozbiljnoj podršci koju pruža samoj organizaciji Sabora, kaže se u saopštenju.

Kada je program u pitanju nastavićemo u onom našem dobrom, šumadijskom, srpskom stilu, gde će dominirati violina, naravno, i narodno muziciranje. Nećemo se priklanjati estradnim zvezdama, imamo mi dovoljno muzičara širom Srbije koji to odlično rad. Ne potcenjujem estradne zvezde, naprotiv itekako ih poštujem, ali mi nemamo novca da plaćamo basnoslovne cifre – objasnio je Nikolić, stoji u saopštenju.

Nikolić je najavio nastupe 15 vrhunskih violinista, koji su se već dokazali u svom poslu kao profesionalci, a kako je rekao, biće prostora i za omladince, ispod 15 godina starosti, ali i za seniore, koji su ulepšali brojna veselja koja pamtimo, a koji su prekoračili granicu starosti od 55 godina, stoji u saopštenju kabneta predsednika opštine.

Izvor: kabinet predsednika opštine

Violeta

Prethodni članak

Štefanek: Ponovo aktiviramo Sportski savez u Gornjem Milanovcu (FOTO)

Sledeći članak

Metalac u Lazarevcu u ponedeljak