• april 4, 2020

Dvadesetak Milanovčana pliva za Časni krst u Zapadnoj Moravi

foto: M. Lukić, MNA

Tokom noći i jutra kod gradske brane u Čačku formirano je jezero kako bi se sutra, na Bogojavljenje, moglo plivati za Časni krst.

U Sportskom centru “Mladost” koji je oranizator takmičenja, kažu da je sve spremno i da u vodi nema zagađujućih materija, što potvrđuju i rezultati Zavoda za javno zdravlje koji je vršio analizu vode.

Onaj ko prvi dopliva do krst nosilac je Bogojavljenskog krsta za 2020. i njemu će biti uručeno specijalno priznanje na svečanoj akademiji koja će uveče biti održana u Domu kulture.

Ovogodišnji poruka svečane akademije “Ostajte ovde” upućena je svim mladima da ostanu u svom gradu i da ne napuštaju zemlju.

foto: M. Lukić, MNA

Za sutrašnje plivanje prijavilo se 170 takmičara, najviše iz Čačka, a jedan broj, oko 20-tak, ih je iz Gornjeg Milanovca, i sedam, osam iz Guče i Lučana. Među njima će biti i šest pripadnica lepšeg pola.

Najmlađi prijavljeni učesnik ima devet godina, a najstariji 65.

Lekarske preglede obavile su ekipe iz Doma zdravlja i oni će biti prisutni i na sam dan takmičenja. Angažovani i pripadnici ronilačkog kluba Borac, kao i kajakaši koji će učesnike obezbeđivati u vodi.

Među brojnim učesnicima biće hor Gimnazije, Etno džez orkestra, članovi Kulturno umetničkog društva Bambi, glumci, među koja je i Tanja Bošković, kao i guslari i članice društva Crnućanke.

U nedelju na Bogojavljenje u 08:00 sati biće služena liturgija u čačanskoj crkvi, a zatim obavljen čin osvećenja vode.

U litiji od crkve do gradske plaže koja počinje u 09:30 učestvovaće sveštenstvo, članovi konjičkog kluba, deca iz vrtića, kao i brojni građani, dok će plivanje biti odrano u 10:00 časova.

MNA

Violeta

Prethodni članak

Kovačević: Očekujem da će krajem januara početi izgradnja Shop Parka

Sledeći članak

„Ne zovi“: KAZNE za uznemiravanje građana telefonom do 2 miliona dinara