• 9 jula, 2020

Dvanaest medalja na Prvenstvu Srbije za KK „Milanovac“

foto: KK Milanovac

Prvenstvo Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, u organizaciji Karate federacije Srbije, na kojem je učestvovalo preko 1000 plasiranih takmičara iz preko 100 klubova iz naše države, održano je u toku vikenda u Čačku.

Takmičari „Milanovca“ ostvarili su izvanredan rezultat osvojivši ukupno 12 medalja i to čak 6 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane i na taj način su se ponovo našli među nekoliko najuspešnija klubova u državi u mlađim uzrasnim kategorijama. 

foto: KK Milanovac

– Nakon ukidanja vanrednog stanja odmah smo počeli da treniramo i pokušali da se što brže vratimo u formu, jer smo znali da nas očekuje državno prvenstvo, koje je trebalo da se održi još u aprilu. Pre oko mesec dana, kada smo zvanično saznali datum održavanja Prvenstva Srbije, selektovali smo ekipu koja će nastupiti i od tada smo krenuli sa svakodnevnim treninzima, da bismo se što bolje pripremili za najznačajnije takmičenje. U međuvremenu, sedam reprezentativnih kandidata iz našeg kluba, po pozivu selektora, učestvovalo je na reprezentativnim pripremama na Tari, što im je ujedno pomoglo da se dodatno pripreme. Prezadovoljni smo postignutim uspehom, a posebno time što smo materijalizovali naporan rad uložen u prethodnom periodu. Ova deca su ponos našeg grada i društva, jer svojim odnosom prema radu i treningu nagoveštavaju da će postati vrhunski sportisti. Pred nama je priprema za polaganje za viša učenička zvanja, kao i regionalni kamp perspektivnih sportista koji će se održati tokom jula, a onda nam ostaje da se što bolje pripremimo za nastavak takmičarske sezone u septembru – rekao je Đorđe Petrović, trener KK „Milanovac“.

Kvalifikacije za državno prvenstvo svi takmičari su ostvarili preko prvenstava regiona koja su održana u martu, a KK „Milanovac“ je za najveće i najznačajnije takmičenje u godini obezbedio plasman u čak 19 kategorija, ali je ipak, zbog određenih okolnosti nastupio u 15 kategorija, sa svojih 10 takmičara u katama i borbama.

foto: KK Milanovac

Državni šampioni postali su Ružica Petrović (poletarke 2012. godište i mlađe) u apsolutnoj kategoriji, kao i u D klasi, Petar Petrović (poletarci 2011. godište) u apsolutnoj kategoriji, Sunčica Milinković (poletarke 2011. godište) u E klasi i kata tim poletarki u sastavu Ružica Petrović, Sunčica Milinković i Ana Zarić, u katama, kao i Miloš Dabižljević (pioniri 2010. godište) u borbama, u kategoriji do 40 kg.

Vicešampioni države postali su Nemanja Milinković (pioniri 2010. godište) u apsolutnoj kategoriji i Andrija Tešić (muške nade 2008. godište) u E klasi u katama.

Bronzane medalje su osvojili Ana Zarić (poletarke 2011. godište) u E klasi i David Pavlović (muške nade 2007. godište) u D klasi, u katama, kao i Bogdan Strugarević (pioniri 2009. godište) u kategoriji do 45 kg i David Pavlović (muške nade 2007. godište) u kategoriji do 50 kg, u borbama.

U direktnim mečevima za treće mesto zastali su Miloš Dabižljević, u katama, kao i Veljko Damljanović i tim pionira u borbama, koji su imali veoma neizvesne i kvalitetne mečeve, ali manje sportske sreće, pa su se morali zadovoljiti petim mestom.

foto: KK Milanovac

Do sveke medalje bilo je veoma teško doći, preko veoma jake konkurencije najboljih mladih karatista naše zemlje, pa su tako svi osvajači medalja imali po najmanje tri ili četiri meča, a zbog principa repasaža, do bronzane medalje se moralo doći pobedom u meču za treće mesto.

Sve medalje sa ovog državnog prvenstva u borbama, kao i u katama u apsolutnim kategorijama otvaraju vrata za ulazak u reprezentaciju, pa je gotovo izvesno da će karate klub „Milanovac“ ove godine imati možda čak i osam reprezentativaca, što bi predstavljalo istorijski uspeh, kako za KK „Milanovac“, tako i za naš grad.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ulica Tihomira Matijevića bez vode

Sledeći članak

Više v. d. službenika, nego izabranih na konkursu – kako zaustaviti takvu praksu