• 25 februara, 2021

Dveri GM: Informator – dezinformator

foto: Dveri

„Nesvrsishodno trošenje narodnih para od strane lokalne vlasti znači samo jedno: da para ima previše, da ne znaju kako da ih na najbolji način upotrebe i da im je lična korist jedini cilj,“ kažu u SP Dveri OO Gornji Milanovac. 

– Prošle nedelje bili smo svedoci neobične pojave. Ceo grad je bio okićen nekakvim Informatorom opštine Gornji Milanovac za 2020. godinu. Bilo ga je svuda, po poštanskim sandučićima, ogradama i trotoarima. Poput letka neke ilegalne revolucionarne organizacije deljen je nekako tajnovito i bez ikakvog reda. Naravno, luksuzna štampa, bez oznake ko je izdavač, koliki je tiraž i ko ga je štampao – navode u Dverima.

foto: Dveri

Oni ističu da na koricama je samo odštampana zvanična adresa sajta opštine Gornji Milanovac.

Sadržaj Informatora je, takođe, problematičan. On očigledno predstavlja samo reklamni pamflet stranke na vlasti i ništa više od toga. Nema u njemu ničega što građani nisu po sto puta čuli i videli putem različitih medija. On bukvalno vređa intelegenciju ljudi. Bolje bi bilo da su odštampali informator sa informacijama i izvinjenjem građanima o tome koja sve obećanja nisu ispunili, šta je trebalo da urade, a nisu i šta su po dva ili više puta nepotrebno i pogrešno radili – ocenjuju Dverjani.

Iz SP Dveri OO Gornji Milanovac predlažu da „opštinska vlast odštampa manje luksuzan informator sa konkretnim podacima o tome ko koliko troši na reprezentaciju, vozila, koliko su plaćeni različiti poslovi, ko ih je i koliko puta dobio i kako.“

– Mislimo da je problematično i to što su distribuciju Informatora vršili radnici JKP službenim vozilima i u radno vreme. To nije njihov posao i ovo je čist primer zloupotrebe javnog preduzeća, koje finansiraju građani, od strane vlasti. Najzad, koliko smo mogli da vidimo, najveći broj Informatora je završio po trotoarima i u kontejnerima, a građani su se preko društvenih mreža žalili da nisu bili „zgodni ni za podlaganje vatre“. Dakle, bačene pare, sa kojima su, ako ništa drugo, mogle da se pomognu porodice slabijeg materijalnog stanja – zaključuju u Dverima.

gminfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Prva repriza komedije „BRAT“

Sledeći članak

GM Optimist: Hakaton zelenih ideja