• 5 decembra, 2021

Dveri: Izlazimo na izbore na svim nivoima

„Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste. Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji, iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme,“ kaže se u saopštenju SP Dveri OO Gornji Milanovac koje prenosimo u celosti.

Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti i od strane opozicije u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova i zajedničkog nastupa i akcija, istekli su svi rokovi za dogovor jer je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zbog toga je na sednici Glavnog odbora, koja je održana u Užicu, doneta odluka da Srpski pokret Dveri izađe na izbore u aprilu sledeće godine na svim nivoima.

Nećemo više čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove.

Odlučili smo da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno. Međutim i dalje ostajemo otvoreni za saradnju unutar opozicije. Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji. Ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Za nas je od danas počela predizborna kampanja i koliko od sutra će sa radom početi izborni štabovi Dveri.

I u ovim teškim uslovima pandemije i medijskog mraka u kome živimo, želimo da obiđemo Srbiju i da građani čuju da postoji alternativa koja se zalaže ne samo za promenu ove kriminalne i nedemokratske vlasti već i kompletnog korumpiranog političkog i pravosudnog sistema koji se ovde nije menjao više od 30 godina. To je upravo ona najvažnija politička ideja sa kojom Dveri izlaze pred narod i traže podršku da u Narodnoj skupštini budu nezavisni kontrolor kako ove tako i svake sledeće vlasti.

Kao neko ko ne pripada ni sadašnjoj ni bivšoj vlasti – mi to možemo.

Gornjomilanovačka opštinska organizacija Dveri poziva članstvo i simpatizere da se maksimalno angažuju u nastupajućoj kampanji i kompletnom izbornom procesu. Bojkotom prošlogodišnjih nelegitimnih i protivustavnih izbora izborili smo se da naredne godine budu raspisani vanredni parlamentarni, a nadamo se i lokalni izbori.

Izneli smo mnoge izbore, pa i bojkot, znamo koliko je mukotrpnog rada pred nama i to u neverovatno nepovoljnim uslovima. Prisiljeni smo da uđemo u borbu bez spremnosti vlasti da poštuje elementarna pravila igre. Ta činjenica ne sme da nas obeshrabri jer krajnji cilj, promena sistema i smena vlasti, nemaju samo političku težinu već su i uslov za opstanak našeg naroda i države.

Dveri u Gornjem Milanovcu trenutno nemaju kancelariju, s toga nam se možete obratiti putem telefona: 064/3201240, 062/8514998 i 061/1649476. Takođe i putem mejla: srpskedverigm@gmail.com, kao i FB stranice: Srpski Pokret Dveri Gornji Milanovac https://www.facebook.com/dverigornjimilanovac, kaže se u saopštenju koje potpisuje Nebojša Stanković član GO Dveri i predsednik OO Dveri G. Milanovac.

Violeta

Prethodni članak

Čivović: Ambulanta Rudnik neće raditi naredne tri nedelje

Sledeći članak

Borbeni duh i viteški start našeg Superligaša protiv prvaka države, Vojvodine NS Seme