• 20.06.2024.

„Endorfin“ u vrhu sve tri septembarske trke; izboreno mesto u reprezentaciji Srbije

Endorfin, Valjevo WEB

Izvanredan „plen“ biciklista iz kluba“Endorfin“ sakupljen je na dve prethodne planinske trke kojima je BSS ušao u jesenji program. Na jednom postolju bili su samo Milanovčani, osvojena je i poziciju u nacionalnom timu.

Najpre je početkom septembra vožen Kupu Srbije u planinskom biciklizmu, XCO „Logos Katići“, gde je Vladimir Antonijević osvojio je 3. mesto u konkurenciji juniora. Branislav Ilić bio je drugi u kategoriji U15 mlađi kadeti; dok je 3. mesto u Masters 30+ pripalo Milanu Jovanoviću. Aleksandar Manojlović bio je prvi, a Marko Vujičić drugi u Masters 40+ seriji.

U trodnevnom međunarodnom maratonu na Tari „Wild Bear“, između 7. i 10. septembra, koji se vozi u parovima u tri teške etape, mastersi „Ednorfina“ u kategoriji 50+, Dušan Đurković i Dragoslav Bradić osvojili treće mesto.

Kup Srbije u planinskom buciklizmu „Valjevo u srcu 2023“ vožen je za vikedn, 17. septembra. Vladimir Antonijević stigao je drugi među juniorima, a Branislav Ilić treći u grupi U15 mlađi kadeti. Medalje ponovo nisu izostale ni za masterse. U konkurenciji 30+ Milan Jovanović bio je drugi, Dragiša Trašević treći.

Već u kategoriji Masters 40+ sva pobednička mesta pripala su Milanovčanima. Marko Vujičić je bio prvi, Aleksandar Manojlović drugi, Branko Mitrović treći.

Endorfin, Valjevo WEB

Obe trke su bile izborne za reprezentaciju, pa je osvojenim drugim mestom u Valjevu, Antonijević izborio svoju poziciju u nacionalnom timu, i sledeće nedelje predstavljaće Srbiju na Prvenstvu Balkana u Rumuniji.

„Endorfin“ poziva sve ljubitelje sporta i prirode, naročito bicikilizma, i kao publiku i kao vozače, na revijalnu MTV XCO trku na Rajcu, u subotu 23. septembra, povodoma Dana čistih planina.

GMInfo.rs

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

Dani Preljine: Koncert u čast Dobrivoja Topalovića

Sledeći članak

U Srbiji i danas toplo, uveče stižu pljuskovi i grmljavina