• 9 jula, 2020

„Er Srbija“ ponovo leti za Beč sa Aerodroma „Morava“ nakon tri i po meseca

foto: M. Lukić MNA

Posle pauze od tri i po meseca zbog epidemije koronavirusa, na aerodromu „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva od danas se ponovo uspostavlja let za Beč.

Dragan Bugarinović, direktor Aerodroma „Morava“ navodi za RTS da pravo da se ukrca na avion za Beč imaju svi građani šengenskog sporazuma, državljani Srbije koji imaju radne vize i osobe koje poseduju diplomatske pasoše.

Dodaje da ta pravila važe još danas, a da će od sutra važiti nova i poziva putnike da sve informacije provere na sajtu ambasade Austrije.

Kako kaže, Aerodrom je preduzeo sve neophodne mere kako bi zaštitio putnike.

„Samo putnicima je dozvoljen ulazak u zgradu, oni moraju da nose maske, obavezna je dezinfekcija ruku, na nekoliko punktova u zgradi postavljena su sredstva za dezinfekciju, obeležena su mesta za stajanje u redovima kako bi bilo dovoljno mesta za destinciranje“, objašnjava Bugarinović.

Govoreći o najavljenom letu za Solun navodi da je on zbog pandemije obustavljen.

„Red za Solun je bio u redu letenja za ovu sezonu, međutim, upravo pred sam početak sezone svi su letovi zaustavljeni i u ovom momentu tog leta nema. Povratak leta zavisi od uslova koje zemlja propisuje, turističkih agencija. Mi u ovom trenutku ne možemo da kažemo da li će tog leta biti. Jednostavno onaj koji jedino može to odluči je sam prevoznik ‘Er Srbija'“, navodi Bugarinović.

autor: rts.rs.

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Ko će danas biti bez struje