• 08.12.2023.

Festival zdravog duha u Ovčar Banji – Milanovčanin Igor Radosavljević zauzeo 2. mesto na planinskoj trci

foto: Danko Nikolić

Minulog vikenda u Ovčarsko-kablarskoj klisuri održan je treći po redu “Festival zdravog duha“ koji je okupio više od 600 zaljubljenika u prirodu i sport iz Srbije, ali i država u okruženju kao i sa svih kontinenata.

Dvodnevna manifestacija počela je u subotu, 24. juna, “Trkom prvaka“, odnosno takmičenjem najmlađih učesnika predškolskog uzrasta, dok je atletska trka “Mala sveta gora“ održana u tri takmičarske kategorije: 5, 10 i 21 kilometar.

Drugi dan festivalskog druženja obeležila je planinska trka “3. OK Trip trail“ u deonicama od 4, 12 i 21 kilometar, kao i događaj “Multimix sport“ (triatlon i akvatlon).

foto: Danko Nikolić

Na ovom takmičenju učešće su uzeli i Milanovčani. Među njima našao se i Igor Radosavljević koji je na “3. OK Trip trail“ planinskoj trci, (deonica od 4 kilometra) osvojio drugo mesto.

foto: Danko Nikolić

– Nisam imao prilike da osvojim tako visoko rangiranu poziciju ni na jednoj od prethodnih trka. Ruta je bila duga 4km i organizivana je po šumi, po poznatoj planini Kablar. Ova  nagrada biće mi vetar u leđa da nastavim u istom pravcu. Zahvalio bih se svom treneru Nemanji Petronijeviću, koji jena istoj trci tog dana zauzeo 7. mesto i čiji je moto „nema predaje ako želiš velike rezultate“. Zahvaljujem se i svom bratu Savu Radosavljeviću koji me prati i bodri, a i učestvuje na svakoj trci gde i ja. Mešutim, on je tog dana zauzeo 8. mesto, pretrčavši 12 km, istom stazom. Pomenuo bih Danka Nikolića, koji je svima nama glavna podrška, ali i naš lični fotograf na raznim sportskim manifestacijama. Moja najveća podrška je ćerkica Nina, koja se iskreno obraduje svakom tatinom ostvarenom rezultatu – istakao je Igor.

“Festival zdravog duha“ je međunarodna – interkontinentalna sportsko-turistička manifestacija čiji su ciljevi podsticanje i promocija zdravog načina života u ambijentu sa bogatim kulturnom-istorijskim značenjem.

foto: Danko Nikolić

Celodnevno druženje upotpunilo je jednočasovno predstavljanje veština džudoa, kao i koncert domaće pop i rok muzike u izvođenju grupe “Vesele 80-te“. Muzičko veče nastavljeno je sa tzv. “Kućnom muzikom“ za koju je bio zadužen DJ Shomy.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Treći protest Milanovac protiv nasilja: „Umesto izvinjenja od vlasti, dobili smo ucene, pretnje i uvrede“

Sledeći članak

APR: Ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj