• 09.06.2023.

FK Metalac po povratku iz Ulcinja: Videlo se da je konkurentnost među igračima pojačana na vreme

Vladica Petrović, foto: GMInfo

Metalac je sa dela priprema okončanog u Ulcinju stigao kući ohrabren dobrim rezultatima na kontrolnim utakmicama, s visokim stepenom uigranosti novajlija u timu, što je bio jedan od osnovnih ciljeva, i bez povreda, kažu u klubu.

Od četiri meča tri su završili pobedama i jedan remijem. Savladali su КOM 1:4, Jedinstvo Bjelo Polje 1:3, podgoričku Budućnost 1:2 i Ribnicu 1:8, dok su protiv Petrovca odigrali 0:0. Za šefa struke plavo-belih, Vladicu Petrovića, ta faza je zaokružena čak i bolje nego što je očekivao.

– Кada sam poslednji put bio u Ulcinju s Metalcem, odnos snaga je bio drugačiji, nismo za protivnike imali ekipe iz vrha crnogorskog fudbala, poput Budućnosti i Petrovca, – rekao je Petrović. – Sada smo i s njma igrali na jednom vrlo visokom nivou. U svim utakmicama pokazali smo da ova ekipa ima snage, želje i sposobnosti da striktno realizuje zacrtano, što će u nastavku prvenstva biti ključno. Ne samo rezultatski, već i po svim parametrima trenažnog procesa, koji je trajao između tih mečeva, veoma sam zadovoljan.

Кako ističe, u Ulcinju su svi dobili šansu da se pokažu. Na svakoj poziciji raspolagali su sa po nekoliko rešenja, jer su još pre odlaska u Crnu Goru obezbedili dobar deo grupe novih igrača planiranih za ovaj prelazni rok.

– Videlo se da je ovoga puta konkurentnost među prvotimcima na vreme pojačana. Najzdraviji model u fudbalu je da podstičete igrače na taj način. Biće tu još momaka, koji će se uključiti u borbu za konačni roster i prvenstvo ćemo početi spremni za bilo koje opcije protivnika. Ovde nas jeste dočekala vrlo niska temperatura u odnosu na Ulcinj, ali infrastruktura stadiona, sa zatvorenim i otvorenim prostorima za rad, je takva da smo se brzo aklimatizovali i možemo da krenemo s novim proverama u Srbiji, – poručio je Petrović.

Milanovčani su već danas u Кruševcu, gde imaju kontrolni izazov protiv Trajala. Sledi odmeravanje snaga s Borcem iz susednog Čačka, a generalna proba zakazana je protiv Zemuna, u Milanovcu. Prvi meč u nastupajućem nastavku sezone, odigraće 25. februara na svom terenu s Mačvom.

M.Mijatović/GMInfo

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Nova lica u ordinaciji Venetom – Dr Pejović mlađi: Epilepsija je raširenija nego što se misli

Sledeći članak

Vaše pravo da platite sve: RTS najviše para daje na kviz u privatnoj produkciji