• 28 novembra, 2020

FK Takovo: Sada treba biti najjači

foto: gminfo.rs


13. kolo Srpske lige Zapad u Novom Pazaru:Jošanica – Takovo 0:0

Subota, 24.oktobar će se pamtiti po lepom vremenu, temperatura je bila nešto preko 15 stepeni, ali je u celoj Srbiji bilo sivo, nekako kao da ceo dan nije u potpunosti svanulo.

– Da li je to bilo zbog aerobnih zagađenja na koje nas svi upozoravaju ili kao nagoveštaj pomeranja sata unazad ili zbog sve teže epidemiilošeke situacije, ali u svakom slučaju pored maksimalnih mera opreza, svima nama sada treba optimizma i pozitivne energije. I zato sada treba biti najjači! Ljubav, porodica, posao, fizička aktivnost, lepe knjige, serije i filmovi i uz mere opreze, ne u prevelikim grupama, ne zaboraviti na druženje, čašu lepog vina i muziku. To treba svima da nam bude zadatak u narednom periodu. Te kapi sreće su najbolji lek za imunitet, a od straha i tuge nema gorih okidača – kažu u FK Takovo.

foto: gminfo.rs

Kakve to ima veze sa Takovom i jučerašnjom utakmicom u Novom Pazaru?

– Prvo, Takovo treba da pomogne u svemu navedenom jer je i Takovo ljubav, porodica, pozitivna energija. Nema političara, kontraverznih tipova, tajkuna i sl., pripada svakome od najmanjeg deteta do najstarijih ili od najsiromašnijih do onih najsituiranijih, postoji 110 godina i to treba negovati. Drugo, i Takovo sada treba da bude najjače, visoko treće mesto može da zavarava, mala je bodovna razlika do zone ispadanja, a ostalo je pet teških kola do kraja sa tri „vruća“ terena na gostovanjima. I bilo je juče – kažu čelni ljudi FK Takovo.

Na gostovanju u duelu sa arhi neprijateljem Jošanicom, starim dužnikom iz zonaških dana zabeležen je nerešen ishod koji domaćina 99 odsto vraća u niži rang, što je na neki način i hladno servirana osveta za sezonu 2017/18.

foto: gminfo.rs

Posle iznenađujuće pobede u Tutinu, domaćin je već unapred ubeležio tri boda protiv Takova i sve je podredio tome. Jučerašnje suđenje je pravi primer domaćinskog sa dopuštenom pogibeljnom igrom, sviranjem svih faula Jošanici, a samo one koje mora Takovu i deleći žute kartone gostima na osetljivim pozicijama za najmanje sitnice. I u takvoj situaciji, bez pet standardnih prvotimaca (Anđelović 4 žuta i povređenih Davida Milinkovića koji je i bonus, Dragana Đorđevića i Pavlovića i Žuća Mijatovića), hrabro se Takovo oduprelo ponovo pokazujući da je najjače kada je najpotrebnije.

Bila je to tvrda igra između šesnaesteraca, domaćin je zbog dozvoljene agresivnosti imao veći posed i strpljivo čekao prilike celu utakmicu, međutim osim nekoliko opasnih, često i neopravdano dosuđenih prekida nije mogao ništa.

foto: gminfo.rs

Takovo je u neravnopravnoj borbi sa zadnjom linijom Jošanice imalo nekoliko poluprilika preko Milovanovića, Marinkovića i Andrića. Na kraju zaslužen remi.

REČ DVE O KAPITENIMA

Ko se bavio sportom i imao priliku da bude kapiten, tek vremenom shvati tu ulogu i da ga ona uglavnom prati kroz ceo život.

Po nekim nepisanim pravilima, preduslov za tu ulogu je neka vrsta autoriteta… najiskusniji, najbolji, najviše sezona u klubu, mlad ali vrlo perspektivan, najveći uticaj među igračima, najomiljeniji… Naravno ne može se biti sve, ali kada neko ima više tih osobina ili autoriteta onda je on pravi KAPITEN!

Edin Ferizović, kapiten Jošanice ima 43. godine i juče je odigrao najangažovanije i najgresivnije u redovima domaćina, na profesorskom nivou. Kapa dole.

Nikola Grković Grk, Milanovčanin, prošao mlađe selekcije Metalca, oprobao se i u par beogradskih klubova, već pet sezona stub Takova, a od ove i kapiten. U potrazi za odgovorom šta je uzrok fenomenalne atmosfere u ekipi i odličnih rezultata i plasmana, sigurno da je jedan ako ne i najvažniji odgovor ukupna ličnost ovog momka. Pravi kapiten, pokriva više gore navedenih osobina i juče je, kao i u najvećem delu sezone odigrao fenomenalno, ulivajući hrabrost, snagu i samopouzdanje celoj ekipi. Uz njega svakako treba čestitati svim momcima i pomenuti odličnog Košanina i zamenika kapitena Dića Jočovića koji na različitim pozicijama u ekipi fenonenalno pomaže u svakoj utakmici na kojoj je nastupao. Pamtimo Takovo od 79/80-te, imalo je i boljih igrača, timova, uspešnijih sezona, dobrih kapitena, dobrih atmosfera, ali ovo dvoje poslednje nikada kao sada.

Sledeće subote, 31. oktobra sa početkom u 13.30 sati, u Gornjem Milanovcu igraće se meč za uživanje, pravi jesenji matine, jer u goste Takovu dolazi vodeća Sloga iz Požege, ubedljivo najbolja ekipa kojoj već nekoliko sezona nepravedno, reklo bi se i lopovski izmiče viši rang.

Srećom u Milanovac dolaze sa zasluženom ogromnom bodovnom prednošću, pa će to biti prilika i Takovu da se bez opterećenja i preteranih očekivanja upusti u borbu za fudbalske sladokusce.

Pokazali su da ništa nije nemoguće, idemo dalje..

V.S. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Ovo su ministri koji će činiti novu Vladu Srbije

Sledeći članak

Futsal: Prvi poraz kod kuće