• 5 avgusta, 2021

FK Takovo: Samo hrabro do kraja

foto: gminfo.rs

Srpska liga Zapad 32. kolo, sreda 26.05.2021.godine u Gornjem Milanovcu: Takovo – Trepča 2:0 (2:0)

Ko nije prisutan u današnjem fudbalu, teško može razumeti šta znači prvi put završiti celu sezonu u višem, srpskoligaškom rangu i opstati posle punih 15 godina.

Kada se tome pridoda činjenica da je prema pravilniku donetom na početku sezone moguće da ispadne čak 8 od 18 klubova, za Takovo je to ravno plasmanu u viši rang.

foto: gminfo.rs

Posle poraza od Gruže, trener Lazar Đurđević je pred sobom imao pet vrlo teških ispita za polaganje maturskog ispita sopstvenog trenerskog sazrevanja i što višeg plasmana Takova u novijoj istoriji kluba starog 110 godina (Takovo je zauzelo 6.mesto u Srpskoj ligi u sezoni 2002/2003), a da i ne pominjemo da je zbog velikog broja ispadanja za svoj status strahovalo 14 ekipa od kojih su samo 3 bodovno bile prežaljene.

Prva tri od pet ispita Lazar je položio sa čistom desetkom, posle Jošanice i lidera Sloge iz Požege na njihovom terenu, u prethodnu sredu u Milanovcu je oružje položila i odlična ekipa Trepče rezultatom 2:0.

foto: gminfo.rs

Prvih 25 minuta prošlo je u tvrdoj igri u kojoj je Trepča bila nešto malo bolja.

U 28.minutu jedna od najlepših akcija Takova u sezoni, Žućo Mijatović je presekao jednu loptu na sredini terena i uputio je Anđeloviću koji je poslednjim naporima umiruje grudima, čeka nekoliko trenutaka i idealno u pravom trenutku upošljava na desnoj strani Grkajca. Iskusni lisac, dok su mnogi očekivali duel 1 na 1 ili šut, nesebično upošljava na levoj strani samog Jankovića koji kapitena ,“Trepče“, Milentijevića šalje na jednu, a loptu na drugu stranu za dvostruki salto, buket radosti i 1:0.

foto: gminfo.rs

Nisu se stvari još ni smirile, a jedna lopta na polovini Takova iskosna desno 15-ak m od centra igrališta dolazi do Anđelovića koji ne časi puno već upućuje dugačku loptu na levu stranu tražeći Žuća Mijatovića. Lopta dugo i visoko leti i pada između Žuća i protivničkog štopera, odskače, ali igrač Takova je spretniji u skoku i loptu protura do Grkajca koji je na nekih 14 m sam ispred golmana i rutinerski šalje loptu u golmanovu levu a svoju desnu stranu za 2:0. Do kraja poluvremena nema većih uzbuđenja.

U drugom delu, miran ritam, Takovo je ponovo bolje, stative krzaju Grkajac posle soloprodora i Grković posle kornera, a Jankovićev odličan šut iskosa levo sa 18m završava tik iznad raklji gola Trepče.

foto: gminfo.rs

Sve u svemu, još jedno pametno i odlično izdanje Takova za sigurnu pobedu i nešto mirniju završnicu. Kažemo nešto, jer se zbog velikog broja ispadanje (sigurno sedam, a možda i dva kola pre kraja još se ništa ne zna. Sigurno je otpalo pet klubova: Jošanica, Železničar, Gruža, Šumadija i Bane, u sigurnoj zoni su Sloga, Jedinstvo, Budućnost Arilje, Trepča i GFK Sloboda, dok preostalih 8 strahuje za status, a među njima Takovo je trenutno najviše plasirano.

Najava 33.kola Srpske lige Zapad, nedelja 30.05.2021.godine od 17.30 h u Kragujevcu: Sušica – Takovo

Slede dve teške utakmice, protiv Sušice u Kragujevcu i Mladog Radnika u Milanovcu. Bod ili dva bi bili dovoljni za definitivnu sigurnost, ali Takovo nema prostora za kalkulisanje i kao i uvek ide na maximum iz oba susreta.

Takovo: Košanin 7,5; Đorđević 8,5; Jović 7,5; Grković 7,5; Jovičić 7,5; Milinković 7; Kruševac 7,5; Anđelović 7,5; Mijatović 7,5; Janković 8; Grkajac 8.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

S protesta na Rudniku: Šta su rekli Milošević, Jovanović, Nedeljković

Sledeći članak

AK „Takovo“: Pet nastupa i pet ličnih rekorda u Kruševcu