• 5 avgusta, 2021

FK Takovo: Uz dobru i borbenu igru, došli su i golovi

foto: gminfo.rs

Srpska liga Zapad, sreda 14.april, odloženo vanredno 23. kolo, Raška: FK »Bane 1931« – FK »Takovo« 0:3 (0:0)

Iako je Bane poslednjeplasirani tim na tabeli, ova utakmica je došla u veoma teškom psihološkom trenutku za tim Takova. Pod imperativom pobede i sa „unapred upisanim bodovima“ kao i šokom iz 95. minuta utakmice sa Smederevom, trebalo je pre svega pokazati hemiju ekipe i psihilošku snagu i stabilnost.

foto: gminfo.rs

Uz to uvek su u ovom delu Srbije najvreliji tereni, sa kojih Takovo ove sezone iz četiri gostovanja nosi dve pobede (Tutin 1:4; Bane 0:3) i dva nerešena (Jošanica 0:0; Trepča 1:1), osam bodova od 12 mogućih, uz gol razliku 2:8.

foto: gminfo.rs

Prolećni deo prvenstva je obeležen dobrim igrama, ali bodovni saldo nije u skladu sa njima i očekivanjima Takova.

Naši igrači su bili svesni značaja ove utakmice, tako da su od prvog minuta krenuli sa ofanzivnom igrom i već u prvom delu imali nekoliko povoljnih prilika koje nisu realizovane pogotkom. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 0:0. U nastavku utakmice, fudbaleri Takova pritiskaju domaćina i u 63. minutu, agilni Grkajac je oboren u šesnaestercu, nakon čega je opravdano dosuđen kazneni udarac, koji je sa sigurnošću realizovao Anđelović – kaže Vladimir Simić, predsednik FK Takovo.

foto: gminfo.rs

Do kraja utakmice, Milanovčani svoju odličnu igru krunišu sa još dva pogotka, najboljeg pojedinca susreta Grkajca.
Pored dobre igre, raduje i činjenica da je ona nagrađena sa tri pogotka, koja su veliki podstrek pred naredne susrete.

U narednom kolu, već u nedelju 18. aprila, sa početkom od 16 sati, fudbaleri Takova, gostuju u Lajkovcu gde se sastaju sa ekipom Železničara.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Superliga: Najvažnija utakmica sezone za FK Metalac

Sledeći članak

Vikend u znaku oblačnog i hladnog vremena