• 26.02.2024.

Foka stimuliše zaposlene koji se vakcinišu

foto: foka.rs

Informacija koja je osvanula na društvenim mrežama da je firma FOKA d.o.o. iz Gornjeg Milanovca odlučila da svakog zaposlenog koji se vakciniše protiv virusa korone do 15. aprila, nagradi novčano 5.000 dinara, izazvala je brojne reakcije u javnosti.

Miroslav Radovanović, generalni direktor FOKA d.o.o za GMinfo portal kaže da su se na ovakav korak odlučili jer su razmišljali kako mogu kao poslodavci da utiče na suzbijanje epidemije, odnosno doprinesu normalizaciji stanja u privredi, ali i olakšaju zdravstvu.

foto: driuštvene mreže

 

GMinfo: Zašto ste odlučili da novčano nagradite radnike koji se vakcninišu?

– Povodom Odluke o subvencionisanju zaposlenih koji se vakcinišu, koja je izazvala veliko interesovanje u javnosti, hteo bih da istaknem da smo iz razgovora sa našim zaposlenima zaključili da je dosta onih koji su neodlučni po pitanju vakcinacije. “Hoću, ali kasnije”, “hoću, ali da sačekam” bili su najčešći odgovori. U cilju sprečavanja širenja epidemije u firmi, kao i u zemlji, odlučili smo da pokušamo da motivišemo zaposlene i možda ubrzamo njihovu odluku da se vakcinišu. Zato smo doneli odluku da sa 5.000 dinara nagradimo svakog zaposlenog koji se do 15. aprila vakciniše – ističe Radovanović.

GMinfo: Da li će zaposleni koji se iz nekog razloga ne vakcinišu snositi neke posledice?

– Odluka o vakcinaciji je na dobrovoljnoj bazi i naravno da oni koji odluče da se ne vakcinišu neće trpeti bilo kakve posledice. Subvencije isplaćujemo iz sopstvenih sredstava.

GMinfo: Koliko korona ometa vaš proces proizvodnje i koliko je uticala na poslovanje?

– Što se uticaja pandemije na poslovanje tiče, možemo da kažemo da nije bilo drastičnog uticaja, u određenoj meri zahvaljujući i državnim subvencijama. Ono što nismo mogli da izbegnemo to je uticaj epidemije na zdravlje zaposlenih, tako da smo imali, a imamo i sada i do 15-20 ljudi koji su što na bolovanju zbog Covida, što u izloaciji. Kako stvari trenutno stoje, vakcinacija je jedini izlaz iz ove situacije. Subvencije za vakcinaciju su naš način da pokušamo da ubrzamo izlazak iz ove situacije, koliko je to moguće – rekao je za GMinfo Miroslav Radovanović, generalni direktor FOKA d.o.o

V. Popović, gminfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Školska uprava Moravičkog okruga još nije dobila zvaničnu potvrdu da će mlađi osnovci preći na onlajn nastavu

Sledeći članak

Pred nama hladan i oblačan dan, biće i kiše i snega