• 28 маја, 2020

Fudbal: Milanovčanin potpisao za Strazbur

Osamnaestogodišnji Pavle Obradović zvanično je igrač Strazbura. Potpisao je ugovor na dve godine i tako postao prvi milanovački fudbaler koji je zaslužio mesto u klubu iz “Lige petice”.

 – Dobijao je pozive i iz Bajerna, Lensa, Avra, Gazeleka, ali smo odlučili da Strazbur bude njegova prva internacionalna adresa zbog ljudi iz tog kluba koji su pokazali najviše interesovanja, želje i strpljenja da ga dovedu u svoje redove uprkos svim preprekama na koje su, zajedno sa našom porodicom, nailazili u Srbiji,– kaže za GM.Info Pavlov otac, Boban Obradović.

Zbog uzrasta, nemogućnosti da ima evropski pasoš, ali i opstrukcija iz klubova u kojima je pre toga bio, kako priča Obradović stariji, Pavle tek sad nastupa tamo gde mu je mesto, iako je talenat za igru iznad domaćih okvira prikazao mnogo ranije.

Skauti iz Strazbura pratili su ga čitavih godinu dana, da bi posle pregovora sa menadžerskom agencijom i čačanskim Borcem, čiji je Pavle bio član, 15. jula definitivno otišao u francuskog prvoligaša.

Dan posle prolazi sve potrebne psihofizičke preglede i ugovor potpisuje 17. jula. Igraće u početku za B tim, gde je već nagovestio da će aktuelni vlasnik nacionalnog Liga Kupa na njega u dogledno vreme moći da računa i u sastavu najboljih.

Pavle je u Strazbur došao kao špic, što će, po svemu sudeći i ostati. Dobio je dres sa brojem devet i vrhunski tretman u njihovom trenažnom kampu gde se ovih dana nalazi. Trenira dva puta dnevno, nastupao je do sada, osim ostalog, i na pripremnim utakmicama protiv selekcija Totenhema i Remsa, ispunivši atraktivnim golovima zadatak koji mu pozicija na terenu i nalaže.

– Mnogi nisu verovali da će Pavle nastaviti karijeru na tako visokom nivou; govorilo se da ga previše forsiram, da smo mi kao porodica preambiciozni i da ćemo upropastiti dete, – podseća Obradović stariji. – Ali Pavle je sve to sam i želeo. Pitajte ga kad bude dolazio u Milanovac, pa će vam i reći kroz šta je prošao jer je u svakom momentu znao šta mu je cilj. Terao me je da ga vodim na individualne treninge i kad možda nije bilo potrebe, trčanje u svim mogućim uslovima, teretanu, utakmice, učio je u kolima dok smo putovali i sve stizao. Ja o tome šta drugi misle i koliko su mu pomogli, odnosno odmogli, ne želim konkretno da pričam, ovaj njegov prvi veliki uspeh govori sam za sebe. – odgovorio nam je Obradović na pitanje o kakvim se tačno opstrukcijama radilo.

I pored toga, Pavle je odličan đak, podseća otac. U trećoj je godini Gimnazije, a zbog fudbalskih obaveza, polagaće preostale ispite vanredno. Počeo je sa šest i po godina u Metalcu gde je bio kapiten u svakoj mlađoj selekciji.

Sa jedanaest godina potpisuje za Crvenu Zvezdu, da bi se vratio u Milanovac, kao pozajmica Zvezde klubu Junior jer, kako navodi Obradović, tad nije bilo dovoljno sredstava za njegov ostanak i život u Beogradu.

Sa dvanaest godina postaje igrač Borca iz Čačka, gde provodi šest sezona. Kao maloletan, vezao je šesnaest utakmica za prvi njihov tim, a za reprezentaciju Srbije, mlađu od devetnaest godina, debitovao je zvanično u prijateljskom meču protiv Slovenije.

Miloš Mijatović/GMinfo

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Jedan od dvanaest najvećih hrišćanskih praznika – Velika Gospojina

Sledeći članak

Kupujem