• 4 decembra, 2020

Fudbal, Superliga: Odložen meč Rad – Metalac

foto: Miroslav Jelisavčić Piko

Utakmica 15. kola Linglong superlige između Rada i Metalca, planirana za sutra, odložena je zbog iznenadne bolesti većeg broja igrača beogradskog kluba.

Na osnovu zahteva domaćina i uvidom u medicinsku dokumentaciju, komisija fudbalskog Saveza Srbije donela je odluku da utakmica ne bude odigrana zbog toga što je utvrđeno da devetorica prvotimaca Rada, kako stoji u odluci, „nisu sposobna za bavljenje fizičkim aktivnostima dok ne bude došlo do njihovog ozdravljenja„.

Na pitanje da li ovakavo odlaganje, i to posle redovne prvenstvene pauze zbog obaveza reprezentacije, značajno utiče na trenažni proces i ritam u klubu, Šef stručnog štaba Metalca, Žarko Lazetić, kaže:

Sigurno da ima uticaja, nije nam prijatno što je tako, ali igračima Rada želimo da se brzo oporave i vrate igri, to je najvažnije, a sve ostalo će se rešiti. U našem taboru su svi zdravi, treniraju odlično, pokušavamo tako da nadomestimo to što ne izlazimo već duže vreme na zvanične mečeve, a znamo da nas posle ovoga čeka čak 6 utakmica u samo 20 dana.

Datum odigravanja utakmice Rad – Metalac biće naknadno saopšten. Milanovčane očekuje i Kup utakmica protiv Partizana u sredu na domaćem terenu.

press fk metalac/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

Kako SPC bira patrijarha

Sledeći članak

Prvi dah zime, sneg moguć i u nižim predelima