• 5 avgusta, 2021

Gimnastika: Održano takmičenje „Milanovački pobednik“

U organizaciji GK „Takovski grm“, GU „Panter“ i AS Kasper“ iz Čačka u Gornjem Milanovcu, u subotu 19. juna, održano je takmičenje u gimnastici pod nazivom „Milanovački pobednik“.

Iz ova tri kluba učestvovalo je 48 učesnika koji su takmičili u disciplinama parter, greda, preskok, vratilo kao i višeboj. Podeljeni su bili po uzrasnim kategorijama i takmičili u konkurenciji u okviru svojih klubova, ali i u apsolutnoj konkurenciji, svi protiv svih.

Emilija Jovanović

GK Takovski grm osvojio je 15 medalja, od toga osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane, a za najbolje takmičare turnira proglašeni su Emilija Jovanović (2 zlatne), Nikolina Nerandžić (2 zlatne) i Filip Petković (jedna zlatna)

Filip Petković

Emilija i Nikolina su jedine na celom takmičenju koje su uspele da osvoje po dve medalje i to zlatne!

– Veoma smo ponosni na uspehe našeg kluba koji su rezultirali ozbiljnim pristupom u radu sa decom najmlađih uzrasta. Želimo da istaknemo da ovaj uspeh nije došao preko noći. Klub broji preko 50 članova i pored toga što radi na popularizaciji sporta i gimnastike, korekciji deformiteta kod dece predškolskog i školskog uzrasta, sada već ima i ozbiljnu takmičarsku ekipu pred kojom stoje ozbiljni izazovi. Naš je cilj da ovakva takmičenja češće organizujemo u našem gradu i regionu sa ciljem da se što veći broj dece uključi u gimnastiku, jer svi znamo koliko gimnastika pomaže pravilnom razvoju dece. Nama je cilj najpre da pomognemo deci da naprave prve korak u sport i da se pravilno razvijaju a nakon toga i da postižu sportske rezultate. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim partnerima na saradnji u organizaciji takmičenja, zatim učenicima Gimnazije koji su pomogli da se takmičenje sprovede u delo, kao i svim volonterima. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupavi i sponzorima na podršci kao i direktoru Tehničke škole, Bojanu Veljoviću, koji nam je izašao u susret i omogućio koriščenje sale koja je u našem gradu jedina spremna za organizaciju takmičenja u gimnastici. Sa ovog takmičenja moramo da istaknemo posebno dve devojčice i jednog dečaka koji su se izdvojili tokom poslednjih par godina i za sada predstavljaju milanovačke najperspektivnije gimnastičare. Oni su osvojili na ovom turniru sve zlatne medalje i opravdali epitet najperspektivnijih. To su Emilija Jovanović, Nikolina Nerandžić i Filip Petković. – rekao je Nenad Vučićević iz GK „Takovski grm“.

Nikolina Nerandžić

Članovi GK TAKOVSKI GRM su takmičeći se međusobno u okviru svog kluba postigli sledeće rezultate:

PARTER devojčice 1. i 2. razred; Đurđa Srbović 1. mesto, Dunja Matić 2. mesto, Simona Ljubičić 3. mesto

PARTER dečaci 1. i 2. razred; Aleksa Ilić 1. mesto, Pavle Korolejić 2. mesto, Stefan Polomac 3. mesto

 

VIŠEBOJ devojčice 3. i 4. razred; Dunja Ilić 1. mesto, Anja Baltoski 2. mesto

VIŠEBOJ devojčice 5. i 6. razred, Emilija Jovanović 1. mesto, Nataša Ilić 2. mesto, Sara Dragojlović 3. mesto

VIŠEBOJ DEVOJČICE 7. i 8. razred Nikolina Nerandžić 1. mesto

U apsolutnoj konkurenciji svih učesnika članovi GK Takovski grm su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju.

VIŠEBOJ devojčice 5. i 6. razred; Emilija Jovanović 1. mesto i zlatna medalja.

VIŠEBOJ DEVOJČICE 7. i 8. razred; Nikolina Nerandžić 1. mesto i zlatna medalja

VIŠEBOJ dečaci 5. i 6. razred, Filip Petković 1. mesto

gminfo.rs

 

 

 

 

 

 

Violeta

Prethodni članak

Isplata redovne i privremene novčane naknade

Sledeći članak

Bioskopski repertoar 21. jun – 1. jul