• 23 oktobra, 2021

Glumijada

foto: kcgm

Zahvaljujući višegodišnjoj uspešnoj saradnji Kulturnog centra Gornji Milanovac sa Dečjim kulturnim centrom Beograd, koji je organizator i domaćin Glumijade – međunarodnog festivala (revijalnog karaktera) na kome se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i regiona, kao i učešćem dramske grupe iz Gornjeg Milanovac 2021. godine na ovom festivalu, Glumijada će u petak 15. oktobra 2021. godine gostovati u gradu pod Rudnikom. 

Glumijada, kao manifestacija je usmerena na razvijanje kreativnog razmišljanja i veštine komunikacije kod dece i mladih, kao i na pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta. Na Glumijadi se održavaju i radionice za decu koje se bave temama važnim za dramske i medijske profesije: glas, pokret, scenografija, kostim, muzika, režija, film, TV, Youtube i novi mediji.

Gostovanje u Gornjem Milanovcu je deo međunarodnog projekta kulturne saradnje MLADO POZORIŠTE U POKRETU (YOUNG THEATER ON THE MOVE), podržanog od Ministarstva kulture Republike Srbije i sufinansiranog sredstvima fonda Kreativna Evropa.

Ideja je da se prošire rezultati projekta i prezentuje IMPRO MOVE tehnika rada sa decom i mladima, pedagozima, vaspitačima, nastavnicima, srednjoškolskim profesorima i kolegama koji se bave obrazovanjem dece na kreativan način, kao i đacima milanovačkih škola.

Aktivnosti, koje bi trajale jedan radni dan (6 sati), bi se sastojale od četiri sesije: teorijskog uvoda, obuke u Impro Move tehnici bazirane na dramskoj pedagogiji, pedagogiji savremenog scenskog pokreta i radionici sa đacima. 

Radionicu vode umetnički pedagozi: dr Pol Marej, Tijana Kesić Stamenković, Ivana Tabori Obradović i Dragana Stanisavljević. Za uvodno predavanje i završno obraćanje, pitanja i odgovore, zadužen je producent DKCB Dalibor Stojanović. 

Svaki od učesnika će dobiti materijal za rad na radionici i sertifikat o prisustvu.

Radionice će biti dokumentovane kamerom i fotoaparatom, za šta će biti tražena dozvola od polaznika radionice.

Radionica će se održati uz poštovanje svih epidemioloških i higijenskih mera koje propisuje Ustanova Kulturni centar i Krizni štab za sprečavanje širenja epidemije korona virusa.

Sajt o samom festivalu: https://www.glumijada.com/o-festivalu 

 

Violeta

Prethodni članak

Šutić: U „crvenoj zoni“ Opšte bolnice preminuo još jedan pacijent

Sledeći članak

Za mesec dana stabilizacija na tržištu peleta: Moguć dodatni porast cene