• 28 septembra, 2021

Gordon Ramsay otkrio kako savršeno skuhati tjesteninu

foto: pixabay.com/Wow_Pho

Jedan od najpoznatijih kuhara u svijetu Gordon Ramsay podijelio je svoje osnovne trikove za kuhanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje tjestenine.

Iako većina ljudi tjesteninu kuša u intervalima kako bi vidjeli je li dovoljno kuhana, ovaj poznati chef ima bolji trik, prenosi mirror.co.uk.

Svoje kuhanje započinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u loncu.

Ako upotrebljavate dulju tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao.

Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osjetiti je li dovoljno skuhana. “Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti ‘al dente’, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo.”

Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu maslinova ulja. Sve dobro promiješajte, prenosi Večernji list.

Autor:N1 Hrvatska

Violeta

Prethodni članak

Društvene igre koje su odolele vremenu

Sledeći članak

Opšta bolnica: U Kovid delu preminuo jedan pacijent