• 09.12.2024.

Hleb sa krompirom

ilustracija, foto: pixabay.com/Couleur

Hrskav i veoma ukusan hleb.

Sastojci:

– 250 g kuvanog krompira

– 350 g brašna

– 100 g ovsenih pahuljica

– 1,5 kašičica soli

– 1 kvasac (instant)

– 150 ml mlake vode

– 30 ml ulja

– malo mleka za premazivanje

– 1-2 kašike ovsenih pahuljica za posipanje, po želji

Priprema:

Kuvani krompir dobro ohladiti, pa dobro izgnječiti da nema grudvica.

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, pa dodati krompir i sve lepo umesiti.

Pokriveno ostaviti da se udvostruči volumen.

Nauljiti posudu u kojoj ćete peći hleb, pa posuti sa malo brašna.

Testo kratko izraditi i staviti u kalup, preko zaseći po želji i pustiti 20 minuta da miruje.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobije finu zlatno/braon boju.

Prijatno

Autor: Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Mala scena: Duodrama LABUDOVA PESMA

Sledeći članak

Raspisan konkurs za učešće na manifestaciji „Beli labud“