ilustracija, foto: pixabay.com/Couleur
Hrskav i veoma ukusan hleb.
Sastojci:
– 250 g kuvanog krompira
– 350 g brašna
– 100 g ovsenih pahuljica
– 1,5 kašičica soli
– 1 kvasac (instant)
– 150 ml mlake vode
– 30 ml ulja
– malo mleka za premazivanje
– 1-2 kašike ovsenih pahuljica za posipanje, po želji
Priprema:
Kuvani krompir dobro ohladiti, pa dobro izgnječiti da nema grudvica.
Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, pa dodati krompir i sve lepo umesiti.
Pokriveno ostaviti da se udvostruči volumen.
Nauljiti posudu u kojoj ćete peći hleb, pa posuti sa malo brašna.
Testo kratko izraditi i staviti u kalup, preko zaseći po želji i pustiti 20 minuta da miruje.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobije finu zlatno/braon boju.
Prijatno