• april 8, 2020

Hoće li biti zime ove zime

foto: pixabay.com

Nad Srbijom će biti oblaka, ali se padavine ne očekuju. Temperatura danas do pet stepeni, a do kraja meseca biće još viša.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da, suprotno očekivanjima, na Svetog Jovana nema jovanjskog mraza.

Štaviše, narednih dana se očekuje sve toplije vreme bez ozbiljnih snežnih padavina.

„Narednih dana u jutarnjim satima slab i umeren mraz, u pojedinim kotlinama kratkotrajna magla, neće je biti po ceo dan. Temperatura polako raste, tako da će u subotu maksimalne dnevne temperature dostizati i 10-12 stepeni“, kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, malo kiše se očekuje 25. na 26. januar ili eventaualno krajem meseca.

„Zima nam izmiče, gledajući razvoj vremena. Do kraja januara nema zime“, napominje meteorolog. Od nedelje će biti umereno do potpuno oblačno, pa su od naredne sedmice moguće padavine.

21.01.2020. Utorak: Ujutro slab mraz i mestimično magla i niska oblačnost, koja će se u nižim delovima, po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržati duže tokom dana. U brdsko-planinskim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, samo na istoku umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 5 , u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije, u Timočkoj Krajini oko 7 sepeni. Upozorenje – potencijalno opasna pojava: MAGLA – Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

22.01.2020. Sreda: Ujutro slab i umeren mraz i mestimično magla, koja će se ponegde zadržati duže. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, samo na istoku umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -1, najviša dnevna od 3 do 7, u Timočkoj Krajini oko 12 stepeni. Upozorenje – potencijalno opasna pojava: MAGLA – Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, Tmin <-5 stepeni, verovatnoća 90%.

23.01.2020. Četvrtak: Ujutro slab, ponegde i umeren mraz, mestimično i magla, koja će se ponegde zadržati duže. Tokom dana malo i umereno oblačno. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od 3 do 6, u Timočkoj Krajini oko 10 stepeni. Upozorenje – potencijalno opasna pojava: MAGLA – Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, Tmin <-5 stepeni, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 24.01.2020. do 28.01.2020.)
Ujutro slab mraz, po kotlinama i nizijama magla, koja će se u petak i subotu ponegde zadržati duže, dok će u ostalom delu biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Od nedelje umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, češćom u nedelju.

Violeta

Prethodni članak

Danas je Sveti Jovan

Sledeći članak

Državni sekretar: Recimo da predsednik Vučić postavlja sudije