• 15 avgusta, 2020

I na Ilindan bez vašara

foto: Info alužba predsednika opštine, arhiva

Tradicionalni vašar koji se svakog 2. avgusta, na Ilinad, održava u Gornjem Milanovcu ovog leta neće biti održan. Ova odluka doneta je u skladu sa merama o prevenciji i zaštite od korona virusa, potvrđeno je našem portalu u Odeljenju za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove, Opštine Gornji Milanovac.

Takođe i 22. maja (Mladi Nikola) nije održan tradicionalni vašar. 

foto: Info služba predsednika opštine, arhiva

Vašari u Gornjem Milanovcu do 2018. godine održavali su se u strogom centru grada, od kada su izmešteni na novu lokaciju u Železničkoj ulici. Vašarske tezge od pre dve godine postavljaju se na prostoru od prodavnice „Idea“ pa sve do velikog mosta preko reke Despotovice, duž Železničke ulice. Dužinom od 810m sa obe strane ulice.

Milanovčani tri puta godišnje domaćini su vašarske atmosfere, i to za Mladog Nikolu, Ilindan i Tomindan.

Bez stočnog vašara 2. avgusta

Zbog poštovanja mera zaštite od virusa Covid-19, u subotu 1. i nedelju 2. avgusta neće biti organizacije stočnog vašara (Ilindan) na prostoru za dogon stoke u Svračkovcima, obaveštavaju iz JKP Gornji Milanovac.

foto: Info. služba predsednika opštine, arhiva

Podsećamo, Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“, preuzelo je na korišćenje od strane opštine Gornji Milanovac katastarsku parcelu u MZ Svračkovci, kako bi se stočna pijaca premestila na tu novu lokaciju. Razlog za selidbu 2018. godine bila je prodaja parcele na kojoj se pijaca do tada nalazila.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Šarčević: Učenje na daljinu, ocene u školi

Sledeći članak

Na covid odeljenjima Opšte bolnice smešten 21 pacijent