• 24 septembra, 2020

Igraonica-radionica „Vratimo decu u prirodu“, u Brđanima

foto: Ivana Đ, privatna rhiva

Ivana Đoković animatorka iz Gornjeg Milanovca i restoran Tri sveta u Brđanima danas, sa početkom u 16 sati, organizuju igraonicu-radionicu na otvorenom pod nazivom „Vratimo decu u prirodu“.

U toku dva sata, koliko je planirano da traje radionica, deca će jahati konja, magarca, obarati čunjeve i imati razne igre na otvorenom.

Cilj našeg projekta sa restoranom Tri sveta jeste da odvojimo decu od ekrana, kao i da ih vratimo pravim bogatstvima prirode. Program je humanitarnog karaktera, a sve proističe iz ljubavi prema poslu koji radimo sa decom, i naravno ljudima koji nam pomažu i naš rad prepoznaju – kaže Ivana i dodaje da su im saradnici svi ljudi dobre volje koji rade sa decom, kao što su vaspitači, nastavnici, profesori, dečiji pedagozi…

Uz podršku restorana Tri Sveta rad sa decom u prirodi biće organizovan tokom cele godine.

foto: Aleksandar Krsmanović

Ivana ističe da su pred samu novonastalu situaciju, pored niza inovativnih programa, započeli ovaj projekat Povratak dece u prirodu. Organizovali su dečije kampove bez mobilnih telefona u samoj prirodi.

Kaže prvi kamp je bio u Koštunićima, a nakon toga u Žagubici gde su nakon pozitivnih reakcija dece krenuli korak napred i organizovali ih još nekoliko.

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Kursna lista – 16. septembar

Sledeći članak

Počeo sa radom Kol centar Advokatske komore Srbije za besplatnu pravnu pomoć