• 16.05.2022.

Iz Dveri o rezultatima referenduma u GM: Pobeda – i zvanično

foto: Dveri GM

„Gornjomilanovčani su stali rame uz rame sa građanima najvećih gradova u našoj zemlji. Pokazali su da su informisani, da misle svojom glavom, da ne žele da se sa njima manipuliše i da vole svoju zemlju“, poručuju danas iz milanovačkog ogranka Dveri.

Oni su se u svom javnom dopisu osvrnuli i na razliku u saopštenim rezultatima referenduma, koji su najpre došli iz vrha lokalne samouprave, i onih koji su danas obajvljeni na našem portalu, a iz Republičke izborne komisije (RIK). Saopštenje Dveri dalje prenosimo u celini:

„Procena rezultata referenduma u našoj opštini koju smo dali na osnovu izveštaja sa 2/3 biračkih mesta, koliko smo pokrili sa svojim kontrolorima, pokazala se kao tačna. I zvanično, milanovčani su se većinski izjasnili protiv čudnih i nejasnih promena Ustava (5429 glasova „ne“ prema 5350 glasova „za“).

Ovom prilikom želimo, pre svega, da se zahvalimo svim građanima koji su učestvovali na referendumu, a posebno „čuvarima izborne volje“ iz redova opozicije koji su očigledno svoj posao pošteno odradili, ali i svima drugima koji su bili korektni i nisu želeli da učestvuju u prekrajanju rezultata referenduma. Žao nam je i što je deo opozicije bojkotovao referendum. Da toga nije bilo, uspeh bi sigurno bio mnogo veći.

Takođe, ne možemo a da ne izrazimo veliko čuđenje povodom saopštenja iz kabineta Predsednika opštine u kome je rečeno da je prema „obrađenim podacima sa svih biračkih mesta“ glasalo 30 odsto građana i da je „50,1 posto zaokružilo „da“, dok je 49,9 procenata glasalo sa „ne“. Кako je moguće da se na osnovu kompletnih podataka objavi lažni rezultat? Da li to neko ne zna ni elementarnu matematiku, ili su izneti podaci bili cilj koji je morao da se ostvari po svaku cenu? U svakom slučaju, to mnogo govori o rukovodstvu koje imamo.

Najzad, želimo da verujemo da je ovakav ishod glasanja najava neophodnih promena u našem društvu, do kojih bi trebalo da dođe već na prvim predstojećim izborima. Potrudimo se svi da Milanovac povrati svoju staru slavu,“ poručuju iz Dveri

Opštinska organizacija Srpskog pokreta „DVERI“
Gornji Milanovac

*Svi navodi izneseni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagramstranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Mladi Milanovca: Reagovanje povodom rezultata RIK-a

Sledeći članak

Danas sunčano, u četvrtak stiže promena vremena