• 26.02.2024.

Jednočinke A.P. Čehova na Rudniku

foto: Milanovačko pozorište

Nastavljajući plodotvornu saradnju sa kompanijom “Rudnik i flotacija – Rudnik”, glumci Milanovačkog pozorišta će u subotu, 02. novembra 2019. godine u Domu kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku izvesti predstavu “Jednočinke” (A.P. Čehov) koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević uz nesebičnu pomoć dramske umetnice Ljiljane Dragutinović.

Reč je najizvođenijoj i u proteklih šest godina višestruko nagrađivanoj predstavi Milanovačkog pozorišta, koja će 12. novembra ove godine, biti izvedana u Beogradu na sceni “Zvezdara teatra”.

Predstava je delom adaptirana, i ima novi sjaj. Uz, već viđenog „Medveda“ i „Tragičara od nevolje“, poklonicima pozorišne umetnosti na Rudniku biće predstavljena i jednočinka „Prosidba“.

Priče su prožete humorom i blagom ironijom. U njima nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule, već komičnih situacija karakterističnih za obične ljude.

U predstavi nastupaju: Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković (Prosidba), Mihailo Ristić, Danica Vućetić i Branko Knežević („Medved“), Viktor Vujić i Predrag Lošić (“Tragičar od nevolje”).

Kostime je osmislila Biljana Knežević, majstor scene je Milan Aćimović, a ton i svetlo potpisuju Goran Dragutinović i Nikola Starčić.

Početak predstave je u 20 sati.

Violeta

Prethodni članak

Prvi bodovi za Omladince!

Sledeći članak

Takmičenje „Poslovni izazov“